Lapte de pasare cu stafide

de adasev12 in Dulciuri, 17 Mar 2011 | 2240 vizualizari

 

eu nu am mai facut pana acum, dar imi amintesc cum facea mama,,,cat de bun era....eu l-am imbunatatit cu stafide si coaja de citrice...pt mai multa aroma....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 l lapte
  • zahar 3 lg + 3 lg  +3 lg praf
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa d eportocala si lamaie
  • 2 maini de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu stafide:

laptele se pune pe foc cu 3 lg zahar si stafidele. Se lasa pana da in clocot. Se adauga coaja de lamaie si portocala si se bat albusurile spuma cu alte 3 lg de zahar pana se obtine o compozitie super tare si cremoasa. Se iau cu lg galuste si se pun in lapte , se fierb cate 2 min pe fiecare parte apoi se scot pe o farfurie.


dupa ce s-au fiert toate galustele se freaca galbenusurile cu 2 lg de zahar praf si se subtiaza cu lapte din cratita apoi se toarna cate putin peste restul d elapte, si se amesteca sa nu se faca cocoloase. se lasa 2 min si s estinge focul. se adauga si galustele in lapte. mie imi place sa-l servesc rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adasev12 1

18.03.2011, 19:15

motanel, medi....mersi
nico...pofticiosa mica ce esti

adry88 1

03.06.2011, 10:58

alinutzika 1

31.07.2011, 23:56

sunt sigura ca e bun si cu aroma de portocale..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide