Rulada cu crema de lamaie si branza

de Rocsi in Dulciuri, 26 Feb 2015 | 889 vizualizari

 

Ador ruladele... Se fac asa usor si daca mai iau o crema si aromata, precum asta, mananci la nesfarsit, asta nu e prea bine, sa mananci mult din ea, ca de, ingrasa :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 150 branza de vaci cremoasa
  • miam-miam de vanilie pentru servit (gasiti la Bunatati din Natura)
  • bombonele pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie si branza:

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia, o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scoatem, il dezlipim usor de pe hartia de copt si il rulam. Blatul rulat il rulam apoi in hartia de copt si il tinem asa pana il umplem. Crema: Intr-un bol amestecam amidonul, 6-7 linguri de lapte, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert. Cand da in clocot, incorporam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecm continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc cand este gata, adaugam coaja si zeama de lamaie. Acoperim cu o folie si lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie calduta. Dupa acest timp punem branza faramitata cu mana peste crema, mixam circa 1 minut. Desfacem blatul, punem crema, o nivelam si rulam strans. Invelim rulada in folie alimentara, strangem bine capetele si o dam la firigder pentru 2-3 ore. O feliem si o servim fie simpla, fie cu miam-miam de vanilie asa cum am procedat noi. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

01.03.2015, 11:07

Asa sa faci Mihaela

Panacris 1

02.08.2015, 16:00

Rocsi 1

02.08.2015, 18:43

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spirala cu Ceva fin si stafide