Rulada cu crema de lamaie si branza

de Rocsi in Dulciuri, 26 Feb 2015 | 4480 vizualizari

 

Ador ruladele... Se fac asa usor si daca mai iau o crema si aromata, precum asta, mananci la nesfarsit, asta nu e prea bine, sa mananci mult din ea, ca de, ingrasa :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 150 branza de vaci cremoasa
  • miam-miam de vanilie pentru servit (gasiti la Bunatati din Natura)
  • bombonele pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie si branza:

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia, o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scoatem, il dezlipim usor de pe hartia de copt si il rulam. Blatul rulat il rulam apoi in hartia de copt si il tinem asa pana il umplem. Crema: Intr-un bol amestecam amidonul, 6-7 linguri de lapte, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert. Cand da in clocot, incorporam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecm continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc cand este gata, adaugam coaja si zeama de lamaie. Acoperim cu o folie si lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie calduta. Dupa acest timp punem branza faramitata cu mana peste crema, mixam circa 1 minut. Desfacem blatul, punem crema, o nivelam si rulam strans. Invelim rulada in folie alimentara, strangem bine capetele si o dam la firigder pentru 2-3 ore. O feliem si o servim fie simpla, fie cu miam-miam de vanilie asa cum am procedat noi. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (38)

Rocsi 1

01.03.2015, 11:07

Asa sa faci Mihaela

Panacris 1

02.08.2015, 16:00

Rocsi 1

02.08.2015, 18:43

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Ceva Fin Cremos si visine