Rulada cu crema de lapte

de Miha in Prajituri, 28 Dec 2009 | 8434 vizualizari

 

O rulada delicioasa, numai buna pentru cei mici

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 150 zahar
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 25 g amidon
  • 1 lingura zahar
  • 25 g ciocolata alba
  • 70 g unt
  • 40 g zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte:

Blat:


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.


Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.


Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.


Crema:


Amestecam amidonul cu 1 lingura de zahar.



Adaugam 50 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.



Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.


Lasam la racit.



Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.


Cu aceasta crema se unge blatul racit, se ruleaza din nou si se da la frigider pana se intareste crema.


Se orneaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Miha 1

30.12.2009, 19:38

Teo, ma bucur ca v-a placut. Intr-adevar e o prajitura buna si nu e chiar greu de facut.

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:07

mena29 1

05.07.2010, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Mousse au chocolat