Rulada cu crema de lapte

de Miha in Prajituri, 28 Dec 2009 | 8123 vizualizari

 

O rulada delicioasa, numai buna pentru cei mici

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 150 zahar
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 25 g amidon
  • 1 lingura zahar
  • 25 g ciocolata alba
  • 70 g unt
  • 40 g zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema:

Amestecam amidonul cu 1 lingura de zahar.

Adaugam 50 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Cu aceasta crema se unge blatul racit, se ruleaza din nou si se da la frigider pana se intareste crema.

Se orneaza dupa preferinta.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de lapte-0
Rulada cu crema de lapte-1

COMENTARII (11)

Miha

Miha 1

30.12.2009, 19:38

Teo, ma bucur ca v-a placut. Intr-adevar e o prajitura buna si nu e chiar greu de facut.

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:07

mena29

mena29 1

05.07.2010, 20:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!