Rulada cu crema de nuca de cocos

de diana_k in Prajituri, 27 Mai 2014 | 10623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri mari de faina
  • 1 lingura de cacao
  • Strat de ciocolata :
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 linguri apa
  • Crema:
  • 600ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 50 g amidon
  • 10g gelatina maruntita
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de nuca de cocos:

blat:


Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bate compozitia bine pana se topeste tot zaharul si se obtine o spuma densa si lucioasa. Se incorporeaza galbenusurile si apoi uleiul.

La final se pune faina si se amesteca usor.

Se ia din compozitia de blat o cescuta si se coloreaza cu cacaua. Se pune compozitia in sprit si se fac ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce tava la cuptor pentru 3 minute, apoi se scoate si se toarna cu atentie peste model restul de compozitie pentru blat. Se coace blatul pana devine auriula 180 de grade.

Cand blatul este copt se rastoarna pe un servet si se ruleaza cu modelul inafara si se lasa la racit.


strat de ciocolata:


Ciocolata maruntita impreuna cu apa se pune pe baie de aburi pana se topeste complet.

Blatul se desface cu atentie si se intinde ciocolata topita.


crema:

Laptele, zaharul si amidonul se pune la fiert pana se ingroasa. Se opreste focul se adauga nuca de cocos si zaharul vanilat.

Gelatina se pune la hidratat cu 50 ml apa rece, dupa 10 minute se topeste la foc mic si se adauga in crema calda.

Se intinde crema peste stratul de ciocolata si se ruleaza. Se lasa la rece apoi se poate servi.

Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ramona_manoliu 1

28.05.2014, 11:10

Arata incredibil! Nu ma bag, deoarece la toate incercarile de a face rulada mi s-a rupt blatul.

Alinutza80 1

28.05.2014, 12:17

Xandrinne 1

01.06.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere, iaurt si nuci

de oanapl 5

ieri la 23:17

Tarta cu broccoli, ciuperci si cartofi

de oanapl 5

ieri la 23:08

Briose cu ciuperci si ceapa

de oanapl 5

ieri la 23:01

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata cu menta