Rulada cu crema de pepene galben

de Anastasia in Dulciuri, 26 Feb 2010 | 3219 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru crema:
  • 400 gr. pulpa de pepene galben + 2 felii fara coaja  taiate cuburi
  • 100 gr. lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou 
  • 1oo gr. zahar
  • 30 gr. amidon de porumb
  • 3~4 linguri de nuca de cocos pentru decor
ingrediente pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 60 gr faina
  • 110 gr. amidonun pic de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de pepene galben:

Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ca la soare , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu amidon si se tine la foc mic pana se ingroasa ca pentru crema .

Blatul: se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C/luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema/adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza/turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23/33 de cm.unsa cu unt si tapetata dupa aia cu hartie de copt,dar hatia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei,nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o infainati/dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu la 200 de gr. C/cand o scoateti de la cuptor o rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar /scoateti hartia unsa cu unt si taiati marginile uscate a blatului cu un cutit ascutit sau o foarfeca ca sa fie mai usor de rulat/o rulati impreuna cu hartia de copt si o lasati rulata pana se raceste/desfaceti blatul si il ungeti cu crema de pepene,lasand partea cu care se termina rulada ne unsa la 5 cm de la margine/presarati cu bucatele de pepene galben taiate cuburi si o rulati usor ca sa nu rupeti blatul , tragand de hartia de copt de desuptul blatului/ungeti deasupra rulada cu o lingura de crema de pepene si o presarati cu nuca de cocos / o puneti la frigider pentru noapte.

Pofta buna :D !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sylvia 1

30.03.2010, 14:10

Excelent arata ca si toate retetele tale, o si salvez la favorite ca vreau sa testez

elena1988 1

12.03.2011, 14:45

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tamara
  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si nuca de cocos