Rulada cu ficat de curcan

de mamaieelena in Curcan, 11 Mai 2012 | 3113 vizualizari

 

De cand am vazut la rocsi rulada am dorit sa o fac si eu si iata cum?
Multumesc rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de curcan
  • 8 oua
  • 4 linguri cu gris
  • 20 buc.masline negre (aproximativ)
  • 3 linguri cu seminte crude de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingura si jumatate patrunjel verde tocat
  • 1 lingura si jumatate marar verde tocat
  • 5 sferturi de gogosar murat rosu
  • 4 cepe medii
  • 1/2 ardei gras capia verde
  • 1 lingura de telina tocata
  • 150 g smantana
  • 1 morcov potrivit(150g)
  • 50ml.ulei pentru prajit
  • 1 pachet cu foietaj de 270 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ficat de curcan:

Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele lasand sa se patrunda putin. Se da deoparte la racit, dar intre timp se pregatesc celelalte; maslinele spalate si scurse bine de apa, gogosarul taiat fasii pe lungimea lui. Cand compozitia din wok s-a mai racit se vor adauga si celelalte ingrediente. La sfarsit insa trebuie gustat de sare si piper daca mai este necesar tinanad cont de faptul ca legumele sunt dulci.


Intr-o tava de cozonac se pune foaia de foietaj si se taie surplusul de aluat, cu un polonic se pune din compozitie repartizand ficatul egal pe suprafata tavii. Se da la cuptorul incins la 200 grade 45 de minute, dar cand este rumen pe deasupra si aluatul se desprinde de tava este gata.


Se da la rece si numai cand este complet rece se poate taia si servi. Este foarte gustos.

 

TIPS-URI

1

Eu am tava de cozonac mai mica si a trebuit sa mai pun intr-o mica craticioara ce a mai ramas din compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ficat de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

14.05.2012, 20:20

multumesc gina

Alinutza80 1

21.05.2012, 12:32

bun

Toamna07 1

23.05.2012, 18:30

Arata minunat !ESTE DE FAVORITE !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu ficatei