Curcan cu orez aromat

de anomisana in Curcan, 15 Noi 2015 | 1325 vizualizari

 

In ultimii ani m-a cuprins rau microbul pentru dulciuri si parca am uitat de pasiunea mea pentru bucatarie. De curand insa, ma tot gandeam ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai experimentat o reteta buna de mancare, atat de cuprinsa am fost de pasiunea pentru dulciuri. Si cum tocmai mi-am achizitionat un calendar culinar pentru 2016, am si incercat doua dintre retetele gasite acolo, iar una v-o aduc si voua astazi, caci nu aveam cum sa-mi amintesc de pasiunea pentru bucatarie fara sa-mi amintesc si de voi.

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg de pulpa de curcan
  • 2 cani de orez
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4 cani supa de pui
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1 arde gras rosu taiat cubulete
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita condimente chinezesti
  • sare, piper dupa gust
  • verdeata (eu am pus patrunjel)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu orez aromat:

Pulpele dezosate, se taie cubulete si se pun in sosul de soia amestecat cu praful de condimente chinezesti. (eu l-am amestecat cu ghimbirul praf), apoi se lasa la marinat cam 30 de minute. Intre timp, am tocat toate legumele.

Se prajesc bucatile de carne bine scurse de sos, pana se patrund. In aceeasi tigaie se adauga ulei, si se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul(daca este proaspat) si ardeiul rosu. Se adauga inapoi carnea, restul de marinata si orezul si se mai prajeste putin.

Se pun patru cesti de supa de pui, se adauga praful de turmeric, sare si piper. Se fierbe la foc mic aproximativ 18-20 de minute.

Se serveste fierbinte, cu verdeata deasupra.

 

TIPS-URI

1

Reteta mi-a placut cum arata si am incercat-o. Data viitoare cand o s-o repet, o sa fac curcanul cu sos si orezul separat, la solicitarea sotului care a spus ca asa cum este prezentata reteta in calendar este cam seaca.

2

am uitat sa cumpar ghimbir proaspat, aveam in casa la plic si a fost ok

3

condimente chinezesti nu am avut si a fost in regula si fara ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu orez aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

16.11.2015, 09:58

mirela0911 1

16.11.2015, 20:18

Ce bună trebuie să fie!

miki_a 1

17.11.2015, 11:35

immm, ce combinatie de condimente! Sigur preparataul a fost foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de curcan in foi de vita de vie