Curcan cu orez aromat

de anomisana in Curcan, 15 Noi 2015 | 3777 vizualizari

 

In ultimii ani m-a cuprins rau microbul pentru dulciuri si parca am uitat de pasiunea mea pentru bucatarie. De curand insa, ma tot gandeam ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai experimentat o reteta buna de mancare, atat de cuprinsa am fost de pasiunea pentru dulciuri. Si cum tocmai mi-am achizitionat un calendar culinar pentru 2016, am si incercat doua dintre retetele gasite acolo, iar una v-o aduc si voua astazi, caci nu aveam cum sa-mi amintesc de pasiunea pentru bucatarie fara sa-mi amintesc si de voi.

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg de pulpa de curcan
  • 2 cani de orez
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4 cani supa de pui
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1 arde gras rosu taiat cubulete
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita condimente chinezesti
  • sare, piper dupa gust
  • verdeata (eu am pus patrunjel)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu orez aromat:

Pulpele dezosate, se taie cubulete si se pun in sosul de soia amestecat cu praful de condimente chinezesti. (eu l-am amestecat cu ghimbirul praf), apoi se lasa la marinat cam 30 de minute. Intre timp, am tocat toate legumele. 
Se prajesc bucatile de carne bine scurse de sos, pana se patrund. In aceeasi tigaie se adauga ulei, si se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul(daca este proaspat) si ardeiul rosu. Se adauga inapoi carnea, restul de marinata si orezul si se mai prajeste putin.
Se pun patru cesti de supa de pui, se adauga praful de turmeric, sare si piper. Se fierbe la foc mic aproximativ 18-20 de minute. 
Se serveste fierbinte, cu verdeata deasupra.

TIPS-URI

1

Reteta mi-a placut cum arata si am incercat-o. Data viitoare cand o s-o repet, o sa fac curcanul cu sos si orezul separat, la solicitarea sotului care a spus ca asa cum este prezentata reteta in calendar este cam seaca.

2

am uitat sa cumpar ghimbir proaspat, aveam in casa la plic si a fost ok

3

condimente chinezesti nu am avut si a fost in regula si fara ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu orez aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

16.11.2015, 09:58

mirela0911 1

16.11.2015, 20:18

Ce bună trebuie să fie!

miki_a 1

17.11.2015, 11:35

immm, ce combinatie de condimente! Sigur preparataul a fost foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan cu legume, la cuptor