Rulada cu frisca, cappuccino si banane

de AndreeaDuta in Retete Montare D’oro, 13 Dec 2018 | 1114 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult timp o rulada si am zis ca este ocazia perfecta pentru un astfel de desert. Am ales sa prepar o crema fina, din frisca Montare d’oro, ciocolata si cappuccino. 
 

 

 

INGREDIENTE

Blat rulada:

  • 4 oua marime M
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • extract de vanilie
  • un varf cutit sare

Crema:

  • frisca Montare D’oro
  • 200 g crema de branza
  • 2 lingurite cappuccino
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 banane
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Decor:

  • fulgi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca, cappuccino si banane:


Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 170 grade C si tapetam o tava cu diametrul de 35×25 cm, cu hartie de copt. Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, sarea si extractul de vanilie si mixam la viteza mare timp de 5 minute. Vom obtine o compozitie care a crescut mult in volum, o culoare deschisa si este destul de consistenta. Faina se amesteca cu cacaoa si se încorporează la crema cu o spatulă. Ridicam compozitia de pe fundul vasului cu miscari usoare, prin rasturnare ca și cum s-ar împături. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 12-15 minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii. Intre timp ne ocupam de crema.


Crema: Scoatem crema de branza din frigider cu cel putin 1 ora inainte. Mixam putin crema pentru a ii da putina cremozitate. Rupem ciocolata bucati si o topim pe baie de aburi. Lasam 1-2 minute la racit si apoi adaugam cate 2 linguri de crema in ciocolata calda si omogenizam bine. Batem frisca si o amestecam cu crema de branza si cele 2 lingurite de cappuccino, cu miscari usoare de jos in sus. Dam crema la frigider pentru cateva ore. Scoatem tava din cuptor, presaram deasupra niște zahăr pudra și acoperim foaia de rulada cu o coală curată de hârtie de copt. Desprindem hârtia de copt de pe fundul blatului, (cu grija ca este fierbinte !) apoi punem o altă hârtie de copt peste blatul cu cacao si il intoarcem cu fata in sus. Rulăm blatul cu tot cu hârtia de copt pe care este așezat, cât de strâns putem, dar fara să-l strivim. Se lasa la racit.


Montare rulada: Desfacem bananele de coaja, taiem capetele si le stropim cu zeama de lamaie. Desfacem ușor rulada si desfasuram hartia. Intindem 2/3 din cremă peste blat şi asezam bananele tăiate, care în prealabil au fost stropite cu zeamă de lămâie. Se rulează şi se dă la frigider, ca să se întărească crema. Scoatem din frigider rulada si o îmbracăm cu crema rămasă şi decoram cu fulgi de ciocolată. Dam la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ouale le vom scoate din frigider cu cel putin 1 ora inainte.

2

Foaia de rulada nu se coace mai mult de 15 minute ca sa nu devina uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca, cappuccino si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

AndreeaDuta 1

15.12.2018, 14:33

dantes Mulțumesc!

oanapl 1

16.12.2018, 23:24

Delicioasă!

AndreeaDuta 1

17.12.2018, 22:38

oanapl Mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10688 puncte

 Merisor

9730 puncte

Rocsi

5870 puncte

RODIMUR

5393 puncte

mirela0911

5292 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca