Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti

de gaby_duceag in Prajituri, 7 Iul 2014 | 6155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri confetti
  • un vf. cutit sare
  • Pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana pentru gatit
  • o lingura zahar pudra
  • In plus
  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 4 linguri confetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu sarea, adaugand treptat zaharul.

Adauga cele doua linguri de apa fierbinte si mixeaza la viteza maxima 30 sec.

Adauga apoi galbenusurile frecate cu uleiul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, si omogenizeaza amestecand de jos in sus (nu circular!), usor, usor.

La final adauga confetti.

Intr-o tava de 25/30 cm, tapetata cu hartie de copt, pune amestecul lingura cu lingura si niveleaza cu o spatula.

Da tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic spre mediu timp de 20 de minute.

Il lasi un minut sa se racoreasca apoi il rastorni pe o alta hartie de copt pe care ai presarat zahar tos.

Rulezi blatul cald si il lasi sa se raceasca complet, rulat in hartie.

Il desfaci usor si intinzi pe toata suprafata 3 linguri de dulceata de capsuni.

Mixezi frisca cu smantana si zaharul pudra pana ajungi la consistenta dorita.

Intinzi frisca peste blatul cu dulceata pastrand 2 linguri.

Rulezi strans si dai rulada la rece pentru 30 de minute.

O scoti si cu ajutorul unui cutit intinzi pe toata suprafata frisca ramasa.

Cu ambele maini iei rulada si o invarti pe toate partile intr-o tava in care ai pus confetti, imbracand-o uniform intr-o hainuta multicolora.

Dai rulada la rece si o portionezi dupa o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

gaby_duceag 1

09.07.2014, 00:48

ei s-o crezi tu! ))) un copil necajit, care n-ar avea, un copil a carui mama nu prea face dulce), da, probabil ar face ). ai mei au luat-o ca pe ceva banal. danut chiar mi-a zis - nu se face greu, asa-i?)

babi5 1

29.11.2014, 06:04

Ancutsa 1

25.10.2018, 15:12

Frumoasa si festiva!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Swiss Roll sau Rulada cu gem