Rulada cu gem

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Mar 2013 | 4669 vizualizari

 

Este prima rulada pe care o fac (reteta preluata de la Sava Laura) si mi-a iesit excelent!
Nu s-a rupt foaia, a fost extraordinara.
O voi repeta cu siguranta, insa o sa incerc si cu alte umpluturi.

 

INGREDIENTE

  • - 3 oua
  • - 5 linguri apa fierbinte
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - 100 gr. zahar tos + aprox. 25 gr (pt decor)
  • - 50 gr. amidon
  • -1 lingurita rasa de praf de copt
  • - 200-250 gr. gem de prune (reteta prevede gem de capsune, zmeura etc)
  • - 1 praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.

Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine de jos in sus, dupa fiecare. 

Amidonul il amestecam cu praful de copt si il cernem deasupra compozitiei deja obtinute si omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara 23X33 cm) si coacem la 180 grade, aproximativ 15 minute, pana capata o culoare usor aurie.

Cand e gata, se rastoarna pe un prospop de bucatarie pe care am presarat zahar tos. Scoatem imediat hartia de copt. Daca nu folosim blatul imediat, il pastram rulat in prosop.

Ungem blatul cu gem de prune (sau de care ne place), rulam strans, cu grija si il tinem la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Patricia Iordache 1

10.03.2013, 13:25

Draga Susu, nu am uitat sa trec faina pentru ca la acest preparat nu se foloseste faina Are amidon.

iohana 1

11.03.2013, 11:31

Dar daca nu am amidon,cu ce as putea sa-l inlocuiesc? merge si cu bicarbonat?

Patricia Iordache 1

11.03.2013, 12:06

Nu stiu iohana, nu am incercat cu bicarbonat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise