Rulada cu gem de prune si nuca

de Oana in Prajituri, 21 Noi 2011 | 8688 vizualizari

 

Reteta By Bitza, delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un strop de vanilie
  • un borcan dulceata de prune
  • o cana cu miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune si nuca:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu folie de copt, se unge cu putin ulei si se rastoarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor. Se rastoarna foaia de rulada pe un prosop umed si tapetat cu zahar, se ruleaza usor si se lasa la racit. Se desface apoi foaia, se unge cu gemul de prune si se presara nuca macinata. Se ruleaza usor, ajutandu-ne de prosop, se infasoara rulada in folie de plastic si se lasa la rece jumatate de ora. Se pudreaza apoi cu zahar si se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu gem de prune si nuca-0
Rulada cu gem de prune si nuca-1
Rulada cu gem de prune si nuca-2
Rulada cu gem de prune si nuca-3
Rulada cu gem de prune si nuca-4
Rulada cu gem de prune si nuca-5

COMENTARII (26)

roxanabucataras

roxanabucataras 1

24.11.2011, 08:10

super

MIUTA

MIUTA 1

24.11.2011, 23:36

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

28.11.2011, 15:38

am sa incerc si eu azi...sper sa fie la fel de reusita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!