Rulada cu gem de visine si crema de alune

de Adele in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 1774 vizualizari

 

Deci daca tot vine Mos'Nicolae pe la cei cuminti am pregatit si eu ceva dulce ;;)
#pentru Mos Craciun 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar.
  • 5 linguri cu faina.
  • 1 esenta vanilie.
  • 1 varf de cutit cu praf de copt.
  • putina sare.
  • Pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida.
  • 80 gr crema de alune.
  • Decor:
  • frisca.
  • clementine.
  • bomboane de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de visine si crema de alune:

Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin spumoase (se topeste si zaharul) peste galbenusuri se adauga treptat faina si praful de copt se incorporeaza bine (fara a lasa cocoloase) la final se adauga si albusurile,amesecand de jos in sus pana ce compozitia devine omogena.Se pregateste o tava (destul de mare) se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se da la cuptor pana se rumeneste (la 180°).


Pentru crema : frisca lichida se mixeaza spuma,dupa care se adauga crema de alune si se mixeaza pana devine spumoasa se da la rece.


Blatul racit se intinde pe masa de lucru ,se pune primul strat cu gem de visine si se intinde foarte bine,dupa care se pune si crema si la fel se intinde bine ,se ruleaza facand atentie se poate inveli in ciolofan ,se da la rece (cel putin o ora).


Se scoate se taie colturile ,se decoreaza cu frisca si ciocolata,clemetine dupa gust.


Se lasa la rece cateva ore.


Deci sa vie Mosul :D

TIPS-URI

1

Daca aveti puteti folosi gem sau zmeura :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de visine si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

kytz 1

14.01.2017, 17:14

La mulți ani!

Bya Ralu 1

14.01.2017, 20:41

dantes 1

15.01.2017, 06:42

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si ciocolata