Rulada cu gem de visine si crema de alune

de Adele in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 1089 vizualizari

 

Deci daca tot vine Mos'Nicolae pe la cei cuminti am pregatit si eu ceva dulce ;;)
#pentru Mos Craciun 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar.
  • 5 linguri cu faina.
  • 1 esenta vanilie.
  • 1 varf de cutit cu praf de copt.
  • putina sare.
  • Pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida.
  • 80 gr crema de alune.
  • Decor:
  • frisca.
  • clementine.
  • bomboane de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de visine si crema de alune:

Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin spumoase (se topeste si zaharul) peste galbenusuri se adauga treptat faina si praful de copt se incorporeaza bine (fara a lasa cocoloase) la final se adauga si albusurile,amesecand de jos in sus pana ce compozitia devine omogena.Se pregateste o tava (destul de mare) se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se da la cuptor pana se rumeneste (la 180°).


Pentru crema : frisca lichida se mixeaza spuma,dupa care se adauga crema de alune si se mixeaza pana devine spumoasa se da la rece.


Blatul racit se intinde pe masa de lucru ,se pune primul strat cu gem de visine si se intinde foarte bine,dupa care se pune si crema si la fel se intinde bine ,se ruleaza facand atentie se poate inveli in ciolofan ,se da la rece (cel putin o ora).


Se scoate se taie colturile ,se decoreaza cu frisca si ciocolata,clemetine dupa gust.


Se lasa la rece cateva ore.


Deci sa vie Mosul :D

 

TIPS-URI

1

Daca aveti puteti folosi gem sau zmeura :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de visine si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

kytz 1

14.01.2017, 17:14

La mulți ani!

Bya Ralu 1

14.01.2017, 20:41

dantes 1

15.01.2017, 06:42

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce fara miere