Rulada cu gem de visine si crema de alune

de Adele in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 3056 vizualizari

 

Deci daca tot vine Mos'Nicolae pe la cei cuminti am pregatit si eu ceva dulce ;;)
#pentru Mos Craciun 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar.
  • 5 linguri cu faina.
  • 1 esenta vanilie.
  • 1 varf de cutit cu praf de copt.
  • putina sare.
  • Pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida.
  • 80 gr crema de alune.
  • Decor:
  • frisca.
  • clementine.
  • bomboane de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de visine si crema de alune:

Pentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin spumoase (se topeste si zaharul) peste galbenusuri se adauga treptat faina si praful de copt se incorporeaza bine (fara a lasa cocoloase) la final se adauga si albusurile,amesecand  de jos in sus pana ce compozitia devine omogena.Se pregateste o tava (destul de mare) se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se da la cuptor pana se rumeneste (la 180°).

Pentru crema : frisca lichida se mixeaza spuma,dupa care se adauga crema de alune si se mixeaza pana devine spumoasa se da la rece.

Blatul racit se intinde pe masa de lucru ,se pune primul strat cu gem de visine si se intinde foarte bine,dupa care se pune si crema si la fel se intinde bine ,se ruleaza facand atentie se poate inveli in ciolofan ,se da la rece (cel putin o ora).

Se scoate se taie colturile ,se decoreaza cu frisca si ciocolata,clemetine dupa gust.

Se lasa la rece cateva ore.

Deci sa vie Mosul :D

TIPS-URI

1

Daca aveti puteti folosi gem sau zmeura :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de visine si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere (de post)