Rulada cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Iun 2010 | 2106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -5 oua
  • -150 g faina
  • -150 g zahar
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura apa calda
  • Crema:
  • -1 ou
  • -200 ml lapte
  • -3 linguri amidon
  • -1/2 plic gelatina
  • -zeama de la o lamaie
  • -100 ml frisca

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu lamaie:

Blatul:


Ouale se bat spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat si se continuua mixarea.La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt si daca este nevoie 1-2 linguri de apa calduta.Se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da pentru aprox.15 min.(eu am vrut la inceput sa fac un strat de ciocolata si apoi sa pun crema pentru a-i da un aspect mai interesant,dar apoi mi-a venit ideea sa-l lasa sa se arda putin,am curatat si am obtinut ceva interesant zic eu).Blatul se rastoarna pe un prosop umed pe carew am pus zahar si se ruleaza cu grija!



Crema:


Laptele se pune la fiert.Oul se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga amidonul.Cand laptele este caldut se toarna peste amestecul de ou si se omogenizeaza.Se muta totul in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic la aragaz,amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.Gelatina hidratata in zeama de lamaie se dizolva pe baie de aburi sau la microunde si se adauga cremei,omogenizand.Cand se raceste se adauga frisca batuta si se intinde pe blat,apoi se ruleaza cu grija si se da la frigider.Se poate orna cu frisca,zahar pudra,ciocolata.dar eu am lasat-o asa ca nu am mai apucat si era pt noi in casa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ana 1

01.07.2010, 07:58

Arata excelent

adry88 1

07.07.2011, 17:16

ce grozav arata

Panacris 1

02.08.2015, 10:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
MADELEINE CU LAMAIE