Rulada cu mac si crema de portocale

de mimmi in Prajituri, 18 Ian 2012 | 2999 vizualizari

 

O rulada delicioasa,nu prea dulce,cu o aroma parfumata de portocale si o textura deosebita a blatului datorita semintelor de mac.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet,
  • 2 linguri mac,  
  • un praf sare,
  • Pentru crema:
  • 400 ml suc de portocale,
  • 2 linguri gem portocale,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3-4 linguri zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac si crema de portocale:

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si bicarbonatul stins. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina peste galbenusuri, adaugam macul si amestecam cu dosul lingurii de jos in sus. Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si o coacem cca 25 de minute.


Dupa ce s-a copt, rulam strans blatul intr-un prosop umed .


Crema: Amidonul il amestecam cu 100 ml suc de portocale. Restul de suc se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si gemul la foc mic. Cand s-a topit zaharul si incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si amestecam cateva minute pana se ingroasa. Lasam crema sa se racoreasca.


Desfacem cu grija blatul, il ungem cu crema si il rulam strans, il prindem intr-o coala de ceolofan si il lasam la rece cca 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

mimmi 1

31.01.2012, 19:38

Va multumesc din suflet pentru urari !!!

Aurelia 07_07 1

19.01.2014, 16:53

babi5 1

08.10.2014, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac - baigli