Rulada cu mac si crema de portocale

de mimmi in Prajituri, 18 Ian 2012 | 5531 vizualizari

 

O rulada delicioasa,nu prea dulce,cu o aroma parfumata de portocale si o textura deosebita a blatului datorita semintelor de mac.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet,
  • 2 linguri mac,  
  • un praf sare,
  • Pentru crema:
  • 400 ml suc de portocale,
  • 2 linguri gem portocale,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 3-4 linguri zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac si crema de portocale:

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si bicarbonatul stins. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam peste galbenusuri. Cernem faina peste galbenusuri, adaugam macul si amestecam cu dosul lingurii de jos in sus. Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si o coacem cca 25 de minute.

Dupa ce s-a copt, rulam strans blatul intr-un prosop umed .

Crema: Amidonul il amestecam cu 100 ml suc de portocale. Restul de suc se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si gemul la foc mic. Cand s-a topit zaharul si incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si amestecam cateva minute pana se ingroasa. Lasam crema sa se racoreasca.

Desfacem cu grija blatul, il ungem cu crema si il rulam strans, il prindem intr-o coala de ceolofan si il lasam la rece cca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac