Rulada cu mar

de Gherca Daniela in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 1511 vizualizari

 

Un desert rapid si foarte bun in orice parte a zilei!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • 4 linguri de zahar sau dupa gust pentru umplura de mere
  • 1 lingurita de zahar vanilat( se poate inlocui cu scortisoara)

Aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Pentru un plus de aroma am pus esenta de rom si vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mar:

Umplutura: Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le punem pe foc impreuna cu zaharul si vanilia/scortisoara. Lasam pe foc, amestecand din cand cand pana scade tot siropul de la mere. Dam deoparte sa se racoreasca, iar intre timp ne ocupam de aluat:


Sepram ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul pana devine o crema albicioasa. Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, unim cele doua compozitii, mixam, intre timp adaugam romul si vanilia dupa gust si la final punem faina amestecata cu bicarbonatul, mixam pana incorporam bine totul.


Intr-o tava, punem hartie de copt, deasupra asezam uniform umplutura de mere, iar peste punem compozitia de aluat, nivelam bine toata suprafata si o bagam la cuptor pentru cca. 30-35 minute pana aluatul este usor rumen.


Cand este gata, o rasturnam pe un prosop umed, scoatem hartia de copt apoi o rulam usor cat timp este inca fierbinte si o lasam sa se raceasca in prosop.


Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra.


 

TIPS-URI

1

Ideal ar fi o tava mai lata si mai mare pentru ca rulada sa nu fie grosuta.

2

Se poate face cu diverse umpluturi: Branza, fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Micutza Luana 1

06.05.2015, 11:59

ar merge acuma cu o cafeluta

mirela0911 1

06.05.2015, 14:57

E delicioasa!

Gherca Daniela 1

06.05.2015, 15:16

Mersi fetelor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte