Rulada cu mar

de Gherca Daniela in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 796 vizualizari

 

Un desert rapid si foarte bun in orice parte a zilei!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • 4 linguri de zahar sau dupa gust pentru umplura de mere
  • 1 lingurita de zahar vanilat( se poate inlocui cu scortisoara)

Aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Pentru un plus de aroma am pus esenta de rom si vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mar:

Umplutura: Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le punem pe foc impreuna cu zaharul si vanilia/scortisoara. Lasam pe foc, amestecand din cand cand pana scade tot siropul de la mere. Dam deoparte sa se racoreasca, iar intre timp ne ocupam de aluat:


Sepram ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul pana devine o crema albicioasa. Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, unim cele doua compozitii, mixam, intre timp adaugam romul si vanilia dupa gust si la final punem faina amestecata cu bicarbonatul, mixam pana incorporam bine totul.


Intr-o tava, punem hartie de copt, deasupra asezam uniform umplutura de mere, iar peste punem compozitia de aluat, nivelam bine toata suprafata si o bagam la cuptor pentru cca. 30-35 minute pana aluatul este usor rumen.


Cand este gata, o rasturnam pe un prosop umed, scoatem hartia de copt apoi o rulam usor cat timp este inca fierbinte si o lasam sa se raceasca in prosop.


Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra.


 

TIPS-URI

1

Ideal ar fi o tava mai lata si mai mare pentru ca rulada sa nu fie grosuta.

2

Se poate face cu diverse umpluturi: Branza, fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Micutza Luana 1

06.05.2015, 11:59

ar merge acuma cu o cafeluta

mirela0911 1

06.05.2015, 14:57

E delicioasa!

Gherca Daniela 1

06.05.2015, 15:16

Mersi fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de bezea cu crema de ciocolata