Rulada cu mere si dovleac

de amalia01 in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 1829 vizualizari

 

Usor de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 2 linguri de otet
  • - 8 linguri de ulei
  • - drojdie,cat o nuca
  • - un praf de sare
  • - 100 ml apa calda
  • - Faina cat cuprinde
  • Umputura:
  • - 500 g mere rase
  • - 250 g dovleac ras
  • - Scortisoara - 1 lingurita
  • - Cuisoare - ½ de lingurita
  • - Nucsoara – 1 varf de cutit
  • - 200 g zahar
  • - 2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere si dovleac:

Umplutura:


- merele si dovleacul ras se presara cu zaharul si se lasa cca 30 minute;


- se storc de suc si se calesc in ulei,pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga scortisoara,cuisoarele si nucsoara;


Blat:


- se dizolva drojdia cu apa fierbinte si sarea;


- se omogenizeaza faina cu uleiul,drojdia si otetul ,framantand pana nu se mai leaga de mana;


- se lasa sa se odihneasca la cald cca 30 de minute;


- se unge masa cu ulei,se portioneaza aluatul in 6, apoi fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie de 2-3 mm;


- se intind fructele pe aluat si se ruleaza ;


-se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se aseaza rulourile ,dupa care se ung cu ulei;


- se coc cca 25 de minute;


- se scot din cuptor, se taie felii de 1 cm grosime si se presara cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

rulada

2

mere

3

dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

amalia01 1

15.01.2013, 09:20

e putin de lucru la aluat,dar merge.

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:24

COSTEO 1

19.05.2013, 16:41

Buna! daca e cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere ,"imbunatatita"