Rulada cu mere si dovleac

de amalia01 in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 4244 vizualizari

 

Usor de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 2 linguri de otet
  • - 8 linguri de ulei
  • - drojdie,cat o nuca
  • - un praf de sare
  • - 100 ml apa calda
  • - Faina cat cuprinde
  • Umputura:
  • - 500 g mere rase
  • - 250 g dovleac ras
  • - Scortisoara - 1 lingurita
  • - Cuisoare - ½ de lingurita
  • - Nucsoara – 1 varf de cutit
  • - 200 g zahar
  • - 2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere si dovleac:

Umplutura:

  - merele si dovleacul ras se presara cu zaharul si se lasa cca 30 minute;

  - se storc de suc si se calesc in ulei,pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga scortisoara,cuisoarele si nucsoara;

Blat:

- se dizolva drojdia cu apa fierbinte si sarea;

 - se omogenizeaza faina cu uleiul,drojdia si otetul ,framantand pana nu se mai leaga de mana;

 - se lasa sa se odihneasca la cald cca 30 de minute;

 - se unge masa cu ulei,se portioneaza aluatul in 6, apoi fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie de 2-3 mm;

 - se intind fructele pe aluat si se ruleaza ;

   -se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se aseaza rulourile ,dupa care se ung cu ulei;

  - se coc cca 25 de minute;

 - se scot din cuptor, se taie felii de 1 cm grosime si se presara cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

rulada

2

mere

3

dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere acrisoare