Rulada cu nuca

de delia64 in Prajituri, 24 Apr 2014 | 936 vizualizari

 

Este reteta cu numarul 100 .Fac aceasta rulada de obicei de sarbatori si este tare gustoasa si aromata .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • Crema de oua
  • 4 oua intregi
  • 200 grame zahar pudra
  • 2 zahar vanilat
  • 2 pachete de unt
  • Crema de cacao
  • 2 linguri de cacao
  • Crema de nuca
  • 150 gr. zahar
  • 100 gr. miez de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu nuca:

Blatul


Se bat albusurile cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu zaharul vanilat, nuca macinata, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si apoi cu albusurile batute spuma. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul incalzit la 180 de grade. Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea, rulam blatul in hartie de copt sau prosop umed si lasam la racit pana a doua zi .


Crema de oua


Punem apa la fiert intr-o cratita si pregatim crema de oua pe abur. 4 oua intregi, 200 grame zahar pudra si zahar vanilat se amesteca pe abur pana se ingroasa crema, se lasa la racit. Crema semi-racita se amesteca cu 2 pachete de unt. Se imparte crema in 2 parti .


Crema de cacao


Jumatate din crema o amestecam cu 2 linguri cacao.


Crema de nuca


Caramelizam 150 grame zahar,100 grame miez de nuca si lasam la racit, dupa racire dam prin masina de carne nuca caramelizata si amestecam cu a doua parte de crema. Cu aceasta crema umplem rulada.


Crema de cacao o folosim la ornatul ruladei .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate insiropa blatul cu sirop sau cafea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

delia64 1

25.04.2014, 11:50

Adriana

botcrina 1

30.04.2014, 08:14

am testat-o este delicioasa

delia64 1

30.04.2014, 14:23

Crina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios