Guguluf de post cu gem de prune si nuca

de merisor in Prajituri, 27 Noi 2013 | 6415 vizualizari

 

Eu am ales un gem de prune putin acrisor si i-a dat un gust foarte placut gugulufului!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr gem de prune acrisor
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 300 gr faina
  • esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de post cu gem de prune si nuca:

Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul).


Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei.


Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul.


Strivim nuca, dar urmarim sa mai ramana si bucati mari prin ea si o adaugam in compozitie.


La final incorporam faina, putin cate putin, amestecand usor si ne vom opri exact cand obtinem consistenta dorita. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat la chec si usor cursiva. Eu m-am oprit la 300 gr de faina.


Tapetam forma de guguluf cu ulei si rasturnam compozitia in ea.


Forma mea de guguluf are diametrul de 21 cm.


Nivelam si introducem forma in cuptor si coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.


Dupa expirarea timpului, scoatem guguluful din cuptor si il mai lasam in forma 10-15 minute pentru a se raci usor, apoi il rasturnam si il pudram cu zahar, dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar precum si cea de faina variaza in functie de gem(cat este de dulce respectiv de consistent).

2

Se pot adauga stafide, alune sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Panacris 1

04.12.2013, 10:52

T I M E A 1

04.12.2013, 19:01

frumos

monik80 1

10.03.2015, 13:51

ff bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post