Guguluf de post cu gem de prune si nuca

de merisor in Prajituri, 27 Noi 2013 | 5691 vizualizari

 

Eu am ales un gem de prune putin acrisor si i-a dat un gust foarte placut gugulufului!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr gem de prune acrisor
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 150 gr miez de nuca maruntit
  • 300 gr faina
  • esenta de rom
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de post cu gem de prune si nuca:

Punem intr-un bol zaharul cu uleiul si sarea si le mixam bine pana la topirea zaharului( eu am rasnit zaharul).


Adaugam apa minerala, esenta de rom si imediat praful de copt, pentru ca se dizolva imediat, datorita aciditatii apei.


Incorporam gemul, amestecand usor cu un tel sau cu mixerul.


Strivim nuca, dar urmarim sa mai ramana si bucati mari prin ea si o adaugam in compozitie.


La final incorporam faina, putin cate putin, amestecand usor si ne vom opri exact cand obtinem consistenta dorita. Trebuie sa iasa o compozitie mai groasa decat la chec si usor cursiva. Eu m-am oprit la 300 gr de faina.


Tapetam forma de guguluf cu ulei si rasturnam compozitia in ea.


Forma mea de guguluf are diametrul de 21 cm.


Nivelam si introducem forma in cuptor si coacem la 180 de grade pentru 45 de minute.


Dupa expirarea timpului, scoatem guguluful din cuptor si il mai lasam in forma 10-15 minute pentru a se raci usor, apoi il rasturnam si il pudram cu zahar, dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar precum si cea de faina variaza in functie de gem(cat este de dulce respectiv de consistent).

2

Se pot adauga stafide, alune sau migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Panacris 1

04.12.2013, 10:52

T I M E A 1

04.12.2013, 19:01

frumos

monik80 1

10.03.2015, 13:51

ff bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post