Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 27 Ian 2015 | 1055 vizualizari

 

Am văzut odată o poză pe net cu această ruladă.Una din acele imagini care ţi se lipeşte pe retină şi creier şi nu-ţi dă pace până nu o pregăteşti.
Nu ştiu cui aparţine reţeta,nici dacă am folosit ingrediente asemănătoare,eu am reprodus-o pe gustul meu.
A ieşit un desert delicios,cu o combinaţie deosebită de arome.
Reţeta este deosebit de simplă,aveţi nevoie doar de puţină îndemânare pentru a asambla rulada.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada galbena(tava de 35x35 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
Pentru foaia de rulada cu nuca(tava de 35x35 cm):
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 5 linguri nuca
  • 5 linguri faina
  • Sare
Pentru jeleul de portocale:
  • 350 ml suc proaspat de portocale(sucul de la 2 portocale)
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker sau 2 linguri cu amidon
  • Optional zahar
Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie 74% cacao
  • Frisca lichida(aprox.100 ml)
  • 250 g Mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
Pentru Glazura:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • lapte
Decor:
  • bombonele de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată:

Am pregatit mai întâi jeleul de portocale ca sa se raceasca pâna am pregatit rulada.


Am stors 350 ml suc de portocale.


Eu am preferat sa fie mai acrisoara,deci nu am adaugat zahar.


Puteti sa adaugati daca considerati necesar.


Praful de budinca (sau amidonul) se dilueaza cu putina apa rece.


Sucul de portocale l-am pus sa fiarba.


Când a început sa fiarba,am adaugat budinca si am amestecat cu telul pâna s-a îngrosat.Am lasat sa se raceasca.



Am pregatit apoi rulada care va fi în mijloc.


Am separat galbenusurile de albusuri la cele 4 oua.


Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul.


Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.


Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte o lingura de zahar,batând bine dupa fiecare.


Am pus apoi galbenusurile cu uleiul peste spuma de albusuri,amestecând usor cu o paleta.


Am pus si aromele.


Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste albusuri,amestecând cu miscari de rasturnare pentru ca spuma sa nu se lase.


Am pus compozitia în tava pe care am pus hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade 15-20 de minute.


Am scos-o din cuptor,am rasturnat-o pe alta hârtie de copt pe care am pus-o peste un prosop umed.


Cu ajutorul hârtiei si a prosopului am rulat foaia,am înfasurat-o cu prosopul umed .


Dupa 15 minute,am scos prosopul si am mai lasat-o 10 minute doar cu hârtia.


Am desfacut apoi foaia,am uns cu jeleul de portocala si am rulat-o din nou.



Am pregatit apoi cea de-a doua foaie de rulada,cea cu nuca.


Am mixat ouale întregi cu zaharul pâna si-au dublat volumul.


Am pus apoi pe rând nuca si faina amestecând cu paleta.


Am folosit aceeasi tava pentru copt.


De data aceasta am presarat putin amidon pe hârtie,apoi am pus compozitia.


Am copt tot la 180 de grade cam 20 de minute.


Am procedat în acelasi fel pentru a rula foaia.



Am pregatit apoi crema de ciocolata cu care am umplut cea de-a doua foaie.


Ciocolata rupta bucati,am pus-o pe baie de aburi împreuna cu frisca.


Puteti sa folositi si lapte daca nu aveti frisca.


Când ciocolata s-a topit,am lasat-o sa se raceasca.


Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata racita.



Când s-a racit,am desfacut foaia,am uns-o cu crema de ciocolata(am pastrat o parte de crema pentru a pune deasupra),apoi am înfasurat-o peste prima rulada.


Am pus deasupra crema de ciocolata ramasa.


Am topit ciocolata cu lapte pe aburi cu putin lapte,apoi am pus-o deasupra.


Am decorat cu bombonele de ciocolata.


Se taie dupa ce se lasa la frigider cel putin 2 ore.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu nucă ,portocale şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

Corinuta 1

28.01.2015, 21:27

Minunata rulada!

mirela0911 1

29.01.2015, 21:16

Ce frumoasa e si ce buna!

diaconta 1

30.01.2015, 09:30

Multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello