Creme Caramel

de Lavinia in Dulciuri, 24 Ian 2013 | 4164 vizualizari

 

O minunata crema caramel ce merge de minune pentru foi de prajitura,foi de napolitana,rulade,inghetata si numai...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar lapte(cca 200-250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars)

Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane zahar netopit.

Se amesteca faina cu laptele si se toarna peste caramel amestecand continuu pe foc mic pana se ingroasa.(Chiar daca nu se ingroasa foarte tare ea se va intari cand se raceste)

Daca vreti caramelul ca topping pentru inghetata/clatite puneti numai 1 lingura jumate de faina.

 

TIPS-URI

1

puteti mari cantitatea in functie de ce vreti sa pregatiti.

2

ideal este sa fierbeti crema cat mai mult timp pe foc mic ,va iesi mult mai gustoasa.Eu o fierb 25-30 de min.

COMENTARII (25)

 Lavinia

Lavinia 1

28.01.2013, 17:34

Ma bucur mult ca ti-a iesit !

Tuxedo

Tuxedo 1

09.12.2013, 22:11

eu am pus untul peste zaharul caramelizat si doar s-a topit ,nu s-a omogenizat, desi am amestecat bine, a ramas deasupra caramelului, cred ca mai bine pun untul la urma, dupa laptele cu faina ! oare pot pune si cacao ?

 Lavinia

Lavinia 1

09.12.2013, 22:55

Iese la fel de buna si daca pui untul la sfarsit,nu este nici o problema.Cat despre cacao ,nu am incercat dar nu as zice nu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!