Rulada cu sunca si branza de capra

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2016 | 771 vizualizari

 

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • 50 ml ulei

Pt. umplutura:

  • 400 g branza de oaie
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 10-12 felii sunca
  • 1 ardei gras rosu
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu sunca si branza de capra:

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin apoi se lasa 5-10 minute sa dospeasca. Dupa ce a crescut se toarna uleiul si aproximativ 400 ml lapte caldut. Se amesteca dinspre interior spre exterior cuprinzand pana la final toata faina. In cazul in care mai este nevoie se mai adauga lapte caldut. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se pune la dospit intr-un loc calduros si fara curenti de aer.


Intre timp se prepara umplutura. Se amesteca branza cu oul si smantana. Se mai adauga sare dupa gust si piperul. Gogosarul se spala si se taie cubulete.


Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, se imparte in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa cu putin ulei, intr-o forma dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu jumatate din crema de branza. Pe una din margini, pe lungime, se aseaza sunca una langa cealalta, se pune pe mijloc gogosar rosu dupa care se ruleaza cat mai strans, pe lungime. Se pune pe tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat si cu restul ingredientelor. Se mai lasa sa creasca cca jumatate de ora in tava apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Cand este gata, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop curat pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate unge deasupra cu ou si putin lapte.

2

Se poate inlocui gogosarul cu masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu sunca si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

04.01.2016, 15:39

Vă mulțumesc!

Bya Ralu 1

04.01.2016, 16:17

Xandrinne 1

05.01.2016, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv