Rulada de biscuiti cu banane

de Rocsi in Dulciuri, 28 Feb 2016 | 4111 vizualizari

 

Cunosc aceasta reteta de cand eram prin clasa a IV a de la o vecina, dar in varianta de post. Multi ani, in zilele de post am pregatit-o (gasiti reteta si pe blog, dar cu poze mai vechi) si de curand mi-a amintit mama de ea, cica sa mai facem si noi o rulada de biscuiti din aia cu banane. Acum am ales o alta varianta, cu crema de unt si putina frisca. Eeeee, asta da bunatate dragilor! Sa servesti asa o bucatitca de rulada rece, o cafea/un cappucino langa, este un rasfat deja!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
    • 450 gr biscuiti simpli
    • 6 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 250 ml lapte
    • 1 lingura unt
    • 40 gr ciocolata cu lapte
    • 2 lingurite esenta de rom
    Crema:
    • 200 gr unt 80% grasime
    • 5 linguri zahar pudra
    • 100 ml frisca lichida
    • 100 gr nuca de cocos
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • 2 banane
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti cu banane:

Rulada: Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot). Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc. Amestecam bine, fierbem siropul pana zaharul este bine topit si cacaoa complet dizolvata. Tragem de pe foc cand este gata, punem untul, ciocolata maruntita, amestecam bine pana acestea sunt topite. Intr-un bol punem biscuitii sfaramati, esenta de rom, turnam cate putin sirop cald. Amestecam cu o paleta, tot picuram sirop pana obtinem o compozitie omogena, usor lipicioasa.  Nu puneti tot siropul o data, riscati sa iese prea moale compozitia. Mie mi-a ramas putin din el, de asta va sugerez sa puneti treptat.

Crema: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugam frisca lichida, mixam pana obtinem o crema. Incorporam vanilia, coaja rasa de portocala si cocosul cu o paleta. Rupem o bucata mai mare de folie alimentara, punem compozitia de biscuiti pe folie si intindem o foaie cu ajutorul mainilor sau puteti folosi si sucitorul. Daca se lipeste de maini, puteti sa le umeziti si continuati.  Foaia trebuie se fie potrivita ca si grosime. Peste, punem crema si o intindem cu o paleta. Decojim bananele, le asezam pe o margine, pe lungime si rulam cat de strans putem. O invelim in folie, o dam la frigider, 3-4 ore sau chiar peste noapte. Se portioneaza, o presaram cu putina nuca de cocos si servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Rocsi 1

02.03.2016, 19:00

Anca, multumesc mult

Aletta 1

04.03.2016, 09:26

Numai bunatati faci Rocsi, is plin caietul meu de retetele tale. te pup

Rocsi 1

06.03.2016, 19:26

Aletta, ma bucur enorm ca iti plac retetele mele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA