Rulada de biscuiti cu banane

de Rocsi in Dulciuri, 28 Feb 2016 | 9682 vizualizari

 

Cunosc aceasta reteta de cand eram prin clasa a IV a de la o vecina, dar in varianta de post. Multi ani, in zilele de post am pregatit-o (gasiti reteta si pe blog, dar cu poze mai vechi) si de curand mi-a amintit mama de ea, cica sa mai facem si noi o rulada de biscuiti din aia cu banane. Acum am ales o alta varianta, cu crema de unt si putina frisca. Eeeee, asta da bunatate dragilor! Sa servesti asa o bucatitca de rulada rece, o cafea/un cappucino langa, este un rasfat deja!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulada:
    • 450 gr biscuiti simpli
    • 6 linguri zahar
    • 2 linguri cacao
    • 250 ml lapte
    • 1 lingura unt
    • 40 gr ciocolata cu lapte
    • 2 lingurite esenta de rom
    Crema:
    • 200 gr unt 80% grasime
    • 5 linguri zahar pudra
    • 100 ml frisca lichida
    • 100 gr nuca de cocos
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • 2 banane
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti cu banane:

Rulada: Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot). Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc. Amestecam bine, fierbem siropul pana zaharul este bine topit si cacaoa complet dizolvata. Tragem de pe foc cand este gata, punem untul, ciocolata maruntita, amestecam bine pana acestea sunt topite. Intr-un bol punem biscuitii sfaramati, esenta de rom, turnam cate putin sirop cald. Amestecam cu o paleta, tot picuram sirop pana obtinem o compozitie omogena, usor lipicioasa. Nu puneti tot siropul o data, riscati sa iese prea moale compozitia. Mie mi-a ramas putin din el, de asta va sugerez sa puneti treptat.


Crema: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pudra. Adaugam frisca lichida, mixam pana obtinem o crema. Incorporam vanilia, coaja rasa de portocala si cocosul cu o paleta. Rupem o bucata mai mare de folie alimentara, punem compozitia de biscuiti pe folie si intindem o foaie cu ajutorul mainilor sau puteti folosi si sucitorul. Daca se lipeste de maini, puteti sa le umeziti si continuati. Foaia trebuie se fie potrivita ca si grosime. Peste, punem crema si o intindem cu o paleta. Decojim bananele, le asezam pe o margine, pe lungime si rulam cat de strans putem. O invelim in folie, o dam la frigider, 3-4 ore sau chiar peste noapte. Se portioneaza, o presaram cu putina nuca de cocos si servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Rocsi 1

06.03.2016, 19:26

Aletta, ma bucur enorm ca iti plac retetele mele

mihaelar63 1

29.10.2018, 02:19

Te cred draga mea . Vreau si eu rasfat

Rocsi 1

29.10.2018, 18:28

Mihaela, poate candva o sa vii prin zona si treci pe la mine, sa te servesc cu ceva bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu magiun - de post