Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

de anca_rm in Prajituri, 13 Mai 2016 | 1097 vizualizari

 

Un desert care aduce a copilarie. Un desert cu aroma de rom ,usor de facut dar si mai usor de mancat .
Cand eram mica si vecina care avea grija de casa era inca in viata ne pregatea bilute din biscuiti ,iar in mijlocul lor punea putina nuca macinata , sau taiata. Aceste ,,bombe,, ,cum le spuneam eu erau date prin nuca macinata . Imi placeau la nebunie.
Imi amintesc cu placere si drag de vremea cand mergeam acasa si dupa ce intram in curte venea vecina pe usa din curte (intre curtii exista si acum  aceasta usa ) cu o farfurie cu bombe . Era o desfatare J .
 
Acum eu va aduc o reteta de salam de biscuiti (care se poate transforma in bombe) dar cu o umplutura de nuca de cocos . 

 

INGREDIENTE

  • -450gr biscuiti Petit beure
  • -4 linguri de zahar
  • -2 linguri cacao
  • -250 ml lapte
  • -100 gr unt
  • -1 lingurita esenta rom
  • Pentru umplutura:
  • -100 gr unt
  • -4 linguri zahar pudra de preferinta
  • -50 ml lapte
  • -100 gr nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti cu nuca de cocos:

Maruntim biscuitii in robot sau cu un sucitor .


Intr-o cratita punem laptele, zaharul si esenta de rom pe foc mic si amestecam in el pana se omogenzeaza si se topeste zaharul. Cand zaharul este topit luam de pe foc si adaugam untul . Amestecam pana cand se topeste .


Acest sirop il turnam peste biscuitii dar nu pe tot o data . Amestecam cu o lingura de lemn sau o paleta si punem cate un pic de sirop pana cand obtinem o compozitie umeda ,usor lipicioasa .


Eu nu am pus tot siropul. Cantitatea de sirop ceruta de biscuiti este in functie de calitatea lor si de umiditatea lor.


Pregatim o fasie lunga de folie de aluminiu sau folie alimentara si intindem pe ea compozitia de biscuiti. O intindem cu mainile pana cand avem o foaie potrivita ca si grosime .


Lasam deoparte pana facem umplutura.


Untul la temperatura camerei il mixam usor cu zaharul pudra si cu laptele . Adaugam nuca de cocos si eventualele arome , daca doriti.


Intindem aceasta compozitie peste biscuiti rulam cu ajutorul foliei. Invelim bine in folie de prospetime si dam la frigider pentru cateva ore.


Se portioneaza si se serveste rece.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

13.05.2016, 17:42

aaaaaacum am citit la Miha. Glicina... n-am auzit... dar caut sa citesc despre ea

Rocsi 1

13.05.2016, 21:19

Este o rulada tare buna!

dantes 1

14.05.2016, 09:06

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de patiserie