Rulada de biscuiti in foi de napolitana

de Merisor in Prajituri, 8 Mai 2013 | 14680 vizualizari

 

Demult nu am mai facut salam de biscuiti sau rulada cum faceam odata, dar nici biscuiti simpli nu am mai gasit.
Am luat niste biscuiti Petit Beurre la Kg, dar totusi se sfarama, insa a iesit o rulada buna in final.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti simpli
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 250 gr rahat
  • 250 gr nuca maruntita
  • 100 gr stafide
  • 150 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • sare
  • 2 foi de napolitana mari
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 25 gr unt
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti in foi de napolitana:

Intr-un bol am sfaramat biscuitii.

Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat.

Rahatul a fost deja in bucati micute si multicolor, inclusiv din cel cu cacao, asa ca l-am pus direct peste biscuiti, de asemeni am pus si nuca maruntita, chiar si in sferturi.

Am adaugat si stafidele hidratate si am amestecat totul bine.

Am pus zaharul intr-un vas pe foc si l-am lasat la caramelizat.

Laptele l-am pus la incalzit cu putina sare si esenta de vanilie.

Cand s-a topit tot zaharul, am adaugat untul si am amestecat pana cand s-a topit, apoi am pus putin cate putin laptele incalzit, mestecad continuu si cu grija ca este periculos lucrul cu zahar ars.

Asa fierbinte am pus lichidul rezultat peste biscuitii din bol si am amestecat imediat sa se incorporeze bine totul, apoi am intins fierbinte peste foile de napolitana si am rulat imediat.

Pentru ciocolata, am pus toate ingredientele intr-un vas pe foc si am amestecat pana la topirea lor apoi am turnat fierbinte peste rulada.

A fost un deliciu dulce, iar ciocolata de deasupra amaruie.

TIPS-URI

1

Se poate folosi o folie alimentara pentru a intinde omogen compozitia de biscuiti fierbinte peste napolitana, se pune compozitia, folia peste si cu ajutorul unui sucitor se intinde uniform.

2

Se poate adauga si cacao in compozitia de biscuiti sau chiar in lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

babi5 1

09.05.2013, 22:40

bunnnnnnnnn!! si am sa-l fac si eu .. Cu foarte multi ani in urma am facut si eu datorita crizelor de alimente de atunci un diplomat de biscuiti si un tort excelent de biscuiti ,,am sa revin cu retetele ..sunt foarte bune .. si important ca este necopt ..

Merisor 1

12.05.2013, 20:47

Babi

reisnaor_2006 1

18.04.2015, 17:56

asta arata beton

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti