Ruladă de carne tocată

de madi_marin in Porc, 26 Ian 2014 | 3979 vizualizari

 

Mini-rulade de fapt. Amestec delicios învelit în foaie subţire de prapor, ideale pentru aperitiv sau fel principal alături de garnitura şi salata preferate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne macră de porc
  • 300 g carne de pui ( de la pulpe)
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 felii de pâine mai veche
  • verdeaţă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • vin roşu
  • ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 foaie de prapor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de carne tocată:

Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.

Morcovul  curăţat se pune la fiert.

Ambele tipuri de carne tăiate cubuleţe se pun în vasul robotului, se adaugă ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în apă sau lapte şi stoarsă bine, sare, piper, cimbru, verdeaţa şi usturoi după gust. Se porneşte robotul şi se obţine compoziţia bine tocată şi omogenizată. Se scoate într-un castron şi se amestecă uşor cu morcovul fiert pe jumătate şi tăiat cubuleţe.

Foaia de prapor se întinde pe masă şi se porţionează în funcţie de cantitatea de carne (aprox. 130 – 150 g carne pentru o ruladă). Mie mi-au ieşit 6 rulade din cantităţile date.

Se împachetează carnea în prapor şi se strânge uşor la capete. Se ung cu ulei, se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pun una lângă alta  într-un vas de Jena de preferat, cu ulei, vin roşu, usturoi, boabe de piper şi dafin. Se dă vasul la cuptor până scade lichidul şi se rumenesc. Se întorc din când în când.

Se servesc cu piure şi salată sau ca aperitiv tăiate frumos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de carne tocată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (28)

mirela0911 1

26.01.2014, 20:49

bun!

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:24

grozava

laura_n 1

27.01.2014, 16:23

bravoo, Madi! o idee tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui marinate in sos de soia