Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina)

de Anamaria7 in Prajituri, 30 Iul 2012 | 8031 vizualizari

 

Revin, dupa o absenta indelungata, motivata doar de lipsa timpului de a posta si a face poze preparatelor mele :( Mi-a fost dor de voi si, ca sa va indulcesc, v-am pregatit aceasta rulada DE ciocolata, nu CU ciocolata, pe care va indemn cu caldura sa o incercati! Mama a ridicat spranceana dreapta cand i-am zis ingredientele din blat, dar s-a convins apoi ca e o bunatate! :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 175 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 200 gr ciocolata (eu am pus 100 gr neagra + 100 gr cu lapte)
  • Crema de ciocolata alba:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • mure, zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina):

Incalzim cuptorul la 190C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm cu hartie de copt.


Cel mai bine e sa incepem cu crema, deoarece trebuie sa stea la racit la frigider.


Crema de ciocolata alba:


Punem frisca lichida pe baie de aburi, iar cand e fierbinte (NU o lasam sa fiarba) adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine pana se omogenizeaza. Luam de pe foc, lasam la racit, apoi tinem in frigider minim o ora. Apoi, mixam bine frisca pana devine pufoasa si cremoasa.


Blatul de ciocolata:


Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pe viteza mare pana devine bezea, apoi adaugam galbenusurile, pe rand. Amestecam bine dupa fiecare. La final adaugam ciocolata topita si mixam repede, sa nu se intareasca la contactul cu amestecul de bezea care va fi putin mai rece. Turnam compozitia in tava si tinem la cuptor cca 25-30min, pana ce blatul trece testul scobitorii.


Scoatem din cuptor, cu hartie cu tot (care va fi lipita de el), rulam strans si cu grija mare sa nu il rupem. Invelim intr-un prosop uscat (nu umed, sa nu devina glodos) si lasam asa sa se raceasca. Apoi, desfacem, ungem blatul cu putin gem de zmeura/afine, intindem crema, presaram mure si zmeura pe care le presam in crema, apoi rulam din nou strans (nu-i bai daca crapa putin, putem face glazura apoi si "tencuim" crapaturile :P) si dam la frigider pentru cateva ore pentru a se intari. Dupa aceea poate fi feliat usor.




TIPS-URI

1

Blatul va fi usor crocant la inceput, e posibil sa crape, dar daca il rulam repede dupa ce il scoatem din cuptor totul va fi ok :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu crema cu fructe de padure (fara faina)" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 14:38

Valclaudia 1

29.08.2012, 20:53

esti foarte priceputa. Bravo!

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:53

am trecut-o la favorite,poate am sa resesc sa o fac si eu

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata degrade