Rulada de ciocolata degrade

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 88097 vizualizari

 

Aceasta este o rulada foarte apreciata de cei care au gustat-o, atat din punct de vedere estetic, cat si din punctul de vedere al continutului

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat avem nevoie de:
  • -20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet
  • - 3 linguri de zahar
  • - 100 gr de unt
  • Cremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba, neagra si cu lapte), dupa cum urmeaza:
  • Mousse de ciocolata alba:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 200g ciocolata alba
  • - 2 g gelatina -1 foaie, muiata in 30 ml apa rece
  • - 100 ml frisca batuta
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 200 g. ciocolata cu lapte
  • - 1 foaie gelatina, muiata in 30 ml apa rece
  • - 100 ml frisca batuta
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • - 200 ml de frisca lichida
  • - 200 g ciocolata amaruie
  • - 1 foaie de gelatina, muiata in 30 ml apa rece
  • - 100 ml frisca batuta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata degrade:

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul (eu i-am razuit cu ajutorul robotului), se amesteca usor cu zaharul si untul topit, rezultatul fiind o pasta faramicioasa, care se aseaza intr-o forma tapetata cu folie de plastic alimentara (eu am folosit o forma de chec cu fundul semi-rotund). Se lasa la racit in frigider cca. 10 min, apoi baza este pregatita pt. adaugarea mousse-urilor de ciocolata.


Cat timp blatul a stat la frigider, am trecut la prepararea cremelor (toate se prepara la fel);


Am pus la inmuiat in apa rece gelatina (neavand gelatina foaie, am cantarit cele 2 g.) Am pus pe foc frisca lichida (50 ml) si am dat-o in clocot. Am adaugat ciocolata alba razuita (sau taiata marunt) si am amestecat-o cu frisca fierbinte ca sa se topeasca.


Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde pentru cateva secunde, dupa care am turnat-o peste ciocolata alba. Apoi am lasat crema sa ajunga la temperatura camerei si am adaugat restul de 150 ml frisca batuta bine. (daca aveti mult timp la dispozitie, puteti incinge de la inceput toata cantitatea de frisca, impreuna cu ciocolata, apoi lasati intreaga compozitie la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi aerati usor cu mixerul).


La fel am procedat si cu celelalte doua creme.


Apoi am turnat usor cremele una peste alta, in degrade, peste blatul scos de la frigider si le-am pus un "capac" din biscuiti muiati foarte putin in cafea tare, dupa care am dat toata prajitura la rece peste noapte, sa se inchege bine. Dupa racire, am scos rulada din forma si am feliat-o. Si iata rezultatul final:

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu se amestece culorile, am preparat fiecare crema separat, fiecare in bolul sau. Am mai citit si eu la unele gospodine (scuze ca nu mai tin minte exact numele lor), ca preparau de la inceput frisca rece (450 g), dupa care o imparteau in 3, pt. a o adauga celor trei tipuri de ciocolata topita fierbinte. Mie insa, mi s-a parut ca ma complic asa:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata degrade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

nickoletamd 1

25.11.2013, 16:54

Foarte bine arata! Ma gandeam sa o fac si eu de sarbatori, dar nu inteleg ceva, si anume: la ingrediente scrie 200 ml frisca lichida si 100 mil frisca batuta, iar la modul de preparare scrie 150 cu 150 ml. Cum e? Sau nu conteaza chiar asa de tare?

Alexandra Burz 1

26.11.2013, 11:32

foarte buna

bianca92 1

01.12.2013, 14:48

hehe asta are loc de onoare la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata cu branza dulce si zmeura