Rulada de ciocolata cu branza dulce si zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 5 Oct 2012 | 7639 vizualizari

 

Ma gandeam ca e cam tarziu sa va poftesc la desert ...dar totusi nu rezist, ca-i prea delicios! Nu stiu de ce dar nu am reusit o poza mai buna :)))) sincer...

 

INGREDIENTE

  • 165 gr ciocolata( combinata cu lapte si neagra)
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de zahar brun
  • vanilie( extract sau ce aveti)
  • un praf de pudra de coaja de portocale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri pline de faina
  • Umplutura:
  • 250 gr Ricotta
  • 5 linguri branza de vaci
  • 5 linguri zahar brun
  • vanilie
  • zmeura( o caserola micuta)
  • Glazura:
  • 50 gr unt
  • 1 ciocolata si jumatate( jumatate cu lapte si alune, jumatate neagra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu branza dulce si zmeura:

Blatul ruladei:


Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare.


Untul se topeste intr-un vas si in el se topeste ciocolata.


Galbenusurile se amesteca usor cu uleiul, apoi cu zaharul si aromele. Se adauga untul cu ciocolata, apoi faina si praful de copt. La sfarsit se incorporeaza albusurile.


Se uda tava si se pune foaia de copt( pergament).Se coace blatul la 180 de grade pentru fix 10 minute.


Se scoate cu tot cu foaia de copt si se pune pe un prosop de bucatarie ud,( neaparat sa nu se usuce) apoi se ruleaza usor. Se desface dupa ce am rulat-o incet.


Intre timp se mixeaza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si vanilia. Se pune peste blat crema de branza apoi adaugam zmeura si rulam cu grija ajutandu-ne de foaia de copt.


Se prepara glazura: Intr-un ibric punem untul( cele 50 gr) si in el topim ciocolata, amestecam bine si turnam peste rulada.


Dam la rece si apoi decoram dupa inspiratie, eu am folosit zahar pudra si zmeura trasa in ciocolata. O taiem cu un cutit ud.


Delicioasa, garantat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu branza dulce si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (77)

RuxyRux 1

10.11.2013, 19:23

Multumesc

Adele 1

16.07.2014, 14:10

Giana 1

16.07.2014, 14:12

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata degrade