Rulada de ciocolata cu branza dulce si zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 5 Oct 2012 | 9781 vizualizari

 

Ma gandeam ca e cam tarziu sa va poftesc la desert ...dar totusi nu rezist, ca-i prea delicios! Nu stiu de ce dar nu am reusit o poza mai buna :)))) sincer...

 

INGREDIENTE

  • 165 gr ciocolata( combinata cu lapte si neagra)
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de zahar brun
  • vanilie( extract sau ce aveti)
  • un praf de pudra de coaja de portocale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri pline de faina
  • Umplutura:
  • 250 gr Ricotta
  • 5 linguri branza de vaci
  • 5 linguri zahar brun
  • vanilie
  • zmeura( o caserola micuta)
  • Glazura:
  • 50 gr unt
  • 1 ciocolata si jumatate( jumatate cu lapte si alune, jumatate neagra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ciocolata cu branza dulce si zmeura:

Blatul ruladei:


Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare.


Untul se topeste intr-un vas si in el se topeste ciocolata.


Galbenusurile se amesteca usor cu uleiul, apoi cu zaharul si aromele. Se adauga untul cu ciocolata, apoi faina si praful de copt. La sfarsit se incorporeaza albusurile.


Se uda tava si se pune foaia de copt( pergament).Se coace blatul la 180 de grade pentru fix 10 minute.


Se scoate cu tot cu foaia de copt si se pune pe un prosop de bucatarie ud,( neaparat sa nu se usuce) apoi se ruleaza usor. Se desface dupa ce am rulat-o incet.


Intre timp se mixeaza Ricotta cu branza de vaci, zaharul si vanilia. Se pune peste blat crema de branza apoi adaugam zmeura si rulam cu grija ajutandu-ne de foaia de copt.


Se prepara glazura: Intr-un ibric punem untul( cele 50 gr) si in el topim ciocolata, amestecam bine si turnam peste rulada.


Dam la rece si apoi decoram dupa inspiratie, eu am folosit zahar pudra si zmeura trasa in ciocolata. O taiem cu un cutit ud.


Delicioasa, garantat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu branza dulce si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (77)

RuxyRux 1

10.11.2013, 19:23

Multumesc

Adele 1

16.07.2014, 14:10

Giana 1

16.07.2014, 14:12

Super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata degrade