Prajitura cu ananas si ciocolata

de Steffy in Prajituri, 8 Ian 2013 | 4214 vizualizari

 

Este o prajitura simpla si delicioasa. Familia mea a devorat-o rapid, chiar daca era inainte de Craciun si urma o perioada plina de bunatati. Era doar inceputul...

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 portocale
  • o cutie compot ananas
  • 1 praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • un zahar vanilinat
  • o lingura de cacao
  • 150 g crema ciocolata
  • 100 g alune maruntite pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si ciocolata:

Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.


Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.


Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati sucul de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).


Se tapeteaza tava cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam cubuletele de compot de ananas. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe. Apoi adaugam alunele maruntite pentru a avea un aspect frumos.


Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata. Cand s-a racit, ornam cu crema de ciocolata incalzita.


Se serveste cand s-a racit complet.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Steffy 1

08.01.2013, 21:26

Daa...daca nu punem ciocolata pe deasupra, o putem manca in zilele de post.

Teo 1

08.01.2013, 22:03

cand vezi ciocolata...nu mai stau pe ganduri!

MonaMimi 1

09.01.2013, 00:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata