Rulada de curcan

de Oana in Curcan, 3 Mai 2009 | 24934 vizualizari

 

O combinatie minunata de culori si arome, rulada de curcan este deosebita! I-am pregatit-o in dupa-amiaza aceasta sotului :)

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan
  • o ceasca de spanac congelat
  • o ceapa verde
  • o ceasca de ciuperci feliate
  • un ardei capia
  • o ceasca de telemea rasa
  • 50 g unt
  • 100 g kaizer
  • sare
  • piper
  • crengute de cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • cateva linguri cu pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan:

Pieptul de curcan se dezoseaza, al meu a fost de tzara, apoi se bat cele doua jumatati cu ciocanul de snitele, bine de tot, pana se obtin doua felii mari si subtiri.

Branza rasa se amesteca cu 25 g de unt moale si marar tocat.

Spanacul se caleste in untul ramas si putina apa, impreuna cu ceapa verde tocata, pana s eimnoaie, cam 10 minute, apoi se lasa la racit.

Kaizerul se taie felii subtiri ca niste bastonase, iar ardeiul capia la fel, pe lung.

Acum sa facem rulada! Se lasa o margine de un deget, apoi se pune un rand de ciuperci, unul de spanac, unul de ardei, branza si kaizer, lasand iar o margine libera. Se ruleaza pe lung bucata de carne, apoi se leaga cu sfoara.

Ies doua rulade care se aseza intr-un vas termorezistent, se condimenteaza cu sare si piper, crengutele de cimbru se prind pe sub sfoara, apoi se ung ruladele cu uleiul de masline si se toarna pesmet din belsug. Se adauga si o ceasca de apa in tava, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc mediu, 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 10 minute la rumenit. Se indeparteaza cu atentie sfoara si betisoarele de cimbru si se poate servi cu legume.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in dovleac