Rulada de curcan

de Oana in Curcan, 3 Mai 2009 | 20363 vizualizari

 

O combinatie minunata de culori si arome, rulada de curcan este deosebita! I-am pregatit-o in dupa-amiaza aceasta sotului :)

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan
  • o ceasca de spanac congelat
  • o ceapa verde
  • o ceasca de ciuperci feliate
  • un ardei capia
  • o ceasca de telemea rasa
  • 50 g unt
  • 100 g kaizer
  • sare
  • piper
  • crengute de cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • cateva linguri cu pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan:

Pieptul de curcan se dezoseaza, al meu a fost de tzara, apoi se bat cele doua jumatati cu ciocanul de snitele, bine de tot, pana se obtin doua felii mari si subtiri.


Branza rasa se amesteca cu 25 g de unt moale si marar tocat.


Spanacul se caleste in untul ramas si putina apa, impreuna cu ceapa verde tocata, pana s eimnoaie, cam 10 minute, apoi se lasa la racit.


Kaizerul se taie felii subtiri ca niste bastonase, iar ardeiul capia la fel, pe lung.


Acum sa facem rulada! Se lasa o margine de un deget, apoi se pune un rand de ciuperci, unul de spanac, unul de ardei, branza si kaizer, lasand iar o margine libera. Se ruleaza pe lung bucata de carne, apoi se leaga cu sfoara.


Ies doua rulade care se aseza intr-un vas termorezistent, se condimenteaza cu sare si piper, crengutele de cimbru se prind pe sub sfoara, apoi se ung ruladele cu uleiul de masline si se toarna pesmet din belsug. Se adauga si o ceasca de apa in tava, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc mediu, 40 de minute.


Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa 10 minute la rumenit. Se indeparteaza cu atentie sfoara si betisoarele de cimbru si se poate servi cu legume.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Geanina87 1

14.12.2013, 10:06

Panacris 1

10.02.2014, 07:53

mihaelar63 1

29.01.2016, 23:28

Ce frumos ai legat rulada si crengutele de cimbru O bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in dovleac