Rulada de porc

de Patricia Iordache in Porc, 28 Feb 2013 | 4772 vizualizari

 

Chiar si eu, care nu sunt mare amatoare de carne, am mancat si mi-a placut tare mult!

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie:

  •  500 gr pulpa de porc (o fasie mare si subtire);
  • 2-3 fasii bacon afumat;
  • 1 carnat gros afumat (taranesc);
  • usturoi pisat;
  • boia dulce;
  • cimbru;
  • sare, piper;


Ce ne trebuie pentru sos:

  • 1 ceapa potrivita;
  • 1 morcov;
  • 2 lingurite pasta de rosii;
  • 250 ml supa (sau apa fiarta cu 1 cub de gaina);
  • 200 ml vin rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc:

Se intinde bucata de pulpa, se sareaza, pipereaza, se da cu boia, usturoi, se pune carnatul, bacon-ul si si ruleaza. Se leaga cu o sfoara, prima data pe lungime, apoi pe latime.  

Intr-un vas de yena punem ulei, ceapa taiata rondele, morcov taiat rondele, boia, usturoi si cimbru.   Peste acestea se aseaza rulada de carne.

Punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20 min, dupa care, scoatem din vas carnea, punem peste legume 2 lingurite de pasta de rosii, stingem cu 200 ml vin rosu si 250 ml supa calda.  

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si bagam din nou la cuptor. Acesta va fi sosul pentru rulada.  

Rulada de carne o punem in alt vas de yena uns cu ulei si o bagam din nou la cuptor pentru  1 - 1 1/2 ora, intorcand-o din cand in cand pentru a se rumeni uniform.  

La sfarsit, scoatem legumele si folosim numai sosul sau, pentru un sos mai dens, eu am pasat legumele si le-am adaugat la sos.  

Rulada se desface din sfoara si se taie rondele grosute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit