Rulada de porc in crusta de nuci, alune si migdale,

de nico15 in Porc, 7 Noi 2010 | 8876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc(600-700 gr lung si subtire)
  • 2 carnati oltenesti cat mai subtiri
  • ½ morcov,
  • 1 fir subtire de praz
  • 100 gr de costita pentru a impana muschiuletul
  • 150 gr de migdale, alune si nuci(impreuna)
  • 100 gr de unt
  • boia,
  • sare piper,
  • ulei,
  • rozmarin,
  • 1 ½ capatana de usturoi
  • 6-8 felii de bacon pentru a imbraca muschiuletul
  • 1 1/2cana de vin rosu,
  • o crenguta subtire de brad
  • 5 cartofi potriviti
  • Dessign:
  • acetto balsamico,
  • miere si
  • un pic de parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de porc in crusta de nuci, alune si migdale,:

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare se adauga si un pic de otet ca sa nu se sfarame se lasa pana sunt aproape facuti, sa nu fie sfaramiciosi deoarece trebuiesc curatati si taiati felii pentru a se praji.

Separat batem muschiuletul, se unge cu ulei se presara, sare si boia se pun carnatii, feliutele de morcov taiate subtire pe lung, firul de praz, costita si ustoroiul taiat in jumatate, nu lasati cateii de usturoi intregi deoarece inverzeste carnea. Se ruleaza si se leaga muschiuletul cu ata alimentara.

Separat se face un amestec din nuci, alune si migdale, se mixeaza bine amestecul, se unge cu un pic de ulei si se trece muschiuletul prin acest amestec. Dupa care muschiuletul va fi invelit in feliile de bacon, deasupra se va pune o crenguta de brad. In tava se va pune ulei, vinul rosu(o cana) si o capatana de usturoi zdrobit. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa aproximativ 35 de minute se scoate folia si se continua prajirea, se va completa cu un pic de apa daca necesita. Bacon-ul de deasupra trebuie sa fie facut foarte bine sa fie crocant.

Cartofii se curata de coaja se taie rondele se dau cu boia si rozmarin si se prajesc la foc mic, cand sunt gata se scot pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Dupa ce s-a scos muschiul de cuptor se vor lua feliile de bacon care sunt foarte crocante se rup si se pun in mixer, pentru a se mixa, pasta ce rezulta se va pune in tigaie peste 100 gr de unt, 3 catei de usturoi pisati si ½ de cana de vin(se pune treptat) de asemenea sosul care a ramas in tava de aragaz unde a fost carnea se va strecura si se va pune peste amestecul din tigaie continuandu-se fierberea inca 5 minute, va rezulta o minune de sos care va acompania rulada noastra.

Muschiuletul se va taia felii mare atentie sa nu uitati de ata alimentara care se vede si trebuie indepartata cu atentie. Se vor servii 3-4 rondele de rulada cu cartofi cu rozmarin/boia si cu sos-ul pregatit de noi.

Dessign: desene de acetto balsamiso si un praf de parmezan.
Pofta Buna

TIPS-URI

1

Atentie sa nu se arda baconul prea tare deoarece sos-ul rezultat va fi foarte amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc in crusta de nuci, alune si migdale," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura taraneasca cu coaste de porc si carnati