Iahnie cu şorici

de portiadelumina in Porc, 26 Mar 2013 | 6724 vizualizari

 

Întâi de toate ar trebui să vă avertizez că nu trebuie să daţi cu bolovani ori cu bulgări după mine pentru postez această reţetă în post, că a fost făcută până în lăsatul secului, dar, din lipsa timpului n-am putut să o public.
Şi cred că ar fi de prisos să vă spun că-mi place acest gen de mâncare, românesc, sănătos şi gustos. E adevărat, unii se feresc să spună că mănâncă fasole, dar e dreptul lor. Eu spun că-mi place, iar asta nu e o ruşine.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. fasole albă uscată
  • 1 morcov
  • 6 grăunţi de usturoi
  • piper boabe
  • ceapă verde - 2 legături
  • 1 ceapă albă
  • ţelină cca 50 gr.
  • 2 foi dafin
  • 50 cl. ulei
  • pătrunjel verde
  • 100 gr. suc de roşii ori bulion
  • sare
  • 150 gr. şorici de porc
  • 10 gr. iuţică
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie cu şorici:

Fasolea  "se alege" şi se spală. Apoi se pune la "umflat" în apă caldă, de preferat cca. două ore.  Apoi se spală din nou şi se pune la fiet până se înmoaie aproximativ 80%. În timpul cât fierbe fasolea se pot curăţa legumele şi se poate tăia şoriciul în fâşii julienne. Am preferat să răzui morcovul şi ţelina folosite în mâncare pentru că se fierb mai repede şi leagă bine compoziţia.

Legumele pregătite, mai puţin usturoiul, se pun la călit în tigaie ori cratiţă. Peste ele se adaugă fasolea fiartă, care între timp trebuie să fie trecută printr-un jet de apă rece pentru îndepărtarea cojilor rezultate în urma fierberii.

Se acoperă fasolea cu apă, nu mai mult de 1 cm peste compoziţia din recipient şi se lasă la fiert, la foc mic. Spre final se adaugă şoriciul şi usturoiul tocat. Când fasolea s-a fiert îndeajuns de bine, se adaugă bulionul ori sucul de roşii şi se poate pune o lingură de bulion de ardei iute.

Poftă bună să aveţi, dar după post! :D

TIPS-URI

1

Fasolea iahnie are un gust deosebit dacă este făcută în recipiente celor de genul "de tuci" ori la tigaie.

2

Fasolea fierbe mai repede dacă în tipul fietului i se adaugă o lingură bicarbonat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie cu şorici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

portiadelumina 1

26.03.2013, 19:30

Cum m-am priceput şi eu Cristina, la timpul acela, împins de foame Dar să ştii, că bun e şi cu şorici afumat. Mulţumesc!

Rocsi 1

26.03.2013, 20:23

Imi imaginez ce buna este

portiadelumina 1

26.03.2013, 22:40

Să ştii Rocsi că a fost foarte bună. Numai că s-a dus de vreo două săptămâni. E istorie.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie cu afumatura (la oala sub presiune)