Rulada de pui cu garnitura de cartofi

de lory_andronache in Pui, 10 Dec 2012 | 8307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 Piept de pui
  • 10-15 Cartofi
  • 2 Felii kaizer
  • 2 Felii cascaval
  • 1 Castravete murat
  • 150g Orez ( fiert cu putin ulei si delicat)
  • Sare, piper
  • 2 Oua
  • Ulei
  • Scobitori
  • Foi de aluminiu
  • Apa
  • Ingrediente sos:
  • 200 g Cascaval
  • 2 Oua
  • 3-4 linguri smantana
  • 1 lingurita delicat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu garnitura de cartofi:

Se taie pieptul in patru bucati egale, se bat ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul condimentat se lasa sa-si traga aromele cat timp ne ocupam de cartofi. Acestia trebuiesc curatati, spalati si taiati asa cum doriti. Cascavalul, kaizerul si castravetele murat se taie in fasii mici de cativa milimetri. 

Pe feliile de piept astfel condimentate se aseaza un strat subitire de orez si pe rand cate o fasie de kaizer, una de cascaval si una de castravete murat. Se ruleaza feliile de piept iar pentru a nu se desface se folosesc scobitori. Rulourile se dau prin oua si se aseaza in tigaie pentru a se rumeni cateva minute.

Dupa ce au fost rumenite, rulourile se aseaza in tava de cuptor impreuna cu apa si cartofi condimentati cu sare si piper. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Din cand in cand, in tava se va mai turna cate o cana, doua de apa pentru a nu se prinde rulourile si cartofii de fundul aceteia.

Intre timp cat rulorile stau in cuptor se bat 2 oua si se rad cele 200 de grame cascaval amestecate intr-un bol cu smanatana si cu delicat. Inainte de a fi gata preparatul, se scot folile de aluminiu si se toarna in tava compozitia formata din cascaval, oua, smantana si delicat. Se mai lasa in cuptor pana ce rulorile si cartofi prind o culoare aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

11.12.2012, 21:21

Mmm cat de buna

laura_n 1

14.12.2012, 14:24

super faine, acum am dat de ele

babi5 1

07.10.2014, 07:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu emmentaler