Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci

de Sylvia in Pui, 18 Feb 2010 | 10426 vizualizari

 

Nu cred ca trece o saptamana sa nu mananc macar de doua ori mancare chinezeasca, imi place ca se face repede este super aromata si sanatoasa si daca nu stiu ce sa gatesc o data prima idee care imi vine este : mancare chinezeasca.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui,
  • 2 ciuperci champinion,
  • cateva ciuperci aromate chinezesti,
  • cateva champinioane negre chinezesti  ( acestea se gasesc de obicei ucate si se rehidrateaza).  Daca nu le gasiti puteti sa inlocuiti cu alte tipuri de ciuperci .
  • 100 de grame de taietei chinezesti,
  • sare,
  • un varf de cutit de ardei iuti uscati si maruntiti,
  • 2 linguri de sos de soia, 
  • o lingurita de ghimbir ras proaspat sau pudra uscata daca nu aveti proaspat,
  • o ligura de sos dulce acrisor,
  • 2 linguri de ulei ( de masline am pus eu data asta),
  • cateva fasii de ardei rosu 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci:

Rehidratam ciupercile chinezesti in 200 ml de apa fierbinte, eu le pun cu apa calduta 2 minute la microunde ,asa arata dupa ce s-au rehidratat ca si in poza atasata.


Intr-un wok sau tigaie mai inalta punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam pieptul de pui taiat cubulete mai mari , il condimentam si il lasam pret de cateva minute pana se albeste si se patrunde incet. Adaugam apoi ciupercile feliate, apa in care am hidratat ciupercile chinezesti, punem sosul de soia si ghimbirul si ardeiul iute si lasam la foc mic 10 minute adaugand spre final cateva felii subtiri de ardei rosu sa dam putina culoare.


Dupa zece minute gustam si mai agaugam condimete daca trebuie, punem sosul dulce acrisor care se combina foarte bine cu celelalte arome si adaugam taieteii chinezesti fierti separat.


Amestecam bine cu o spatula si mai lasam pe foc un minut -doua sa se patrunda si taieteii de arome. Sunt excelenti si calzi si reci, preferatii mei din oferta bucatariei chinezesti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Miha 1

18.02.2010, 15:23

Da, arata foarte bine.

Adinacarla 1

12.08.2010, 01:53

bun, bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta