Rulada de pui cu ou si marar

de anisoara in Pui, 13 Iun 2010 | 13709 vizualizari

 

O rulada , care se prepara intr-un timp foarte scurt la tigaie , arata aspectuos la masa de sarbatoare si este foarte gustoasa . Toata aroma si gustul specific il reda mararul.In poza este acompaniata din mulii de clatite umplute cu branza si cascaval. In alta poza este servit cu o salata din mazare verde cu cozi de ceapa verde, lei si otet.

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de gaina mare
  • 2 oua
  • 20 gr de cascaval ras
  • marar
  • ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • un ou mare
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ou si marar:

Pentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine ascutit.

Osul din mijlocul pulpei se scoate cu varful cutitului cu mare atentie, cum este aratat in poza . Se bate cu un ciocanas toata bucata de carne pe un fund de lemn. In unele locuri carne este mai groasa, altele mai subtire.Staruiti-va sa egalati pe masura posibilitatii grosimea carnii. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.De acesta mult depinde aspectul ruladei in taietura, cand va fi servit la masa.

La 2 cm de la o margine se presara putin cascaval ras prin razatoare si se aranjeaza bucati mari intr-un rand bucati de ou fiert tare, taiat mascat. Oul se presara cu putina sare si abundent cu mararul spalat si taiat maare in lungime. Partea de 2 cm de la margine se suprapune peste umplutura si se infasoara strans in rulada.

Marginea obtinuta la aceasta rulada o infasurati pe cat este de posibil cu pielita , care a fost inlaturata de la pulpa. Ea nu va acoperi pe diametru toata rulada , dar este indeajuns.

Tigaia cu un diametru mai mare se incalzeste bine cu ulei. Se aranjeaza cu mare atentie in uleiul incins bine si peste fiecare 20 sec se roteste incet rulada in tigaie pana prinde o pojgita inveleste bine rulada. Dupa aceasta se scade focul incet si se prajeste cate 3-4 minute pe fiecare parte, tot schimband rulada pe diferite parti. Se lasa sa se raceasca si daca doriti puteti sa puneti peste ea un fund de lemn, ca sa primeasca o forma mai lungareata in taietura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ou si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Geanina87 1

04.06.2013, 13:32

adry88 1

04.06.2013, 13:44

foarte foarte bun

babi5 1

04.06.2013, 15:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute albe(fierte) cu sos alb