Rulada de vitel cu nuci

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 15712 vizualizari

 

Pentru Sarbatorile de iarna mi-am dorit pe masa un mezel de casa din carne de vitel. Si pentru ca imi placea mie tare mult un salam uscat cu nuci ce il tot cumparam de la Lidl, m-am gandit sa incerc si eu aceasta combinatie. Rezultatul a fost minunat mai ales ca si nucsoara i-a dat un gust deosebit. 
Va provoc sa incercati si voi aceasta rulada si sa reveniti cu impresii.

 

INGREDIENTE

  • aprox 700 gr pulpa de vitel
  • Pentru umplutura:
  • o mana de nuci tocate si prajite
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura ulei de masline pt calit ceapa si ardeiul
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare (sare roz de Himalaya am folosit eu)
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • oregano si patrunjel uscat
  • Pentru uns rulada:
  • 2 linguri ulei de masline
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de vitel cu nuci:

Nucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata.


Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline.


Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugam oul, pesmetul si condimentele si amestecam.


Carnea o batem cu ciocanul de batut carne si o ungem cu umplutura de mai sus.


Legam rulada cu ata de bucatarie.


Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu sarea, piperul, nucsoara si boiaua de ardei si ungem cu acest amestec rulada.


Asezam rulada intr-un vas de ceramica in care am picurat un pic de ulei de masline, acoperim vasul cu folie de Al. (pentru cine e impotriva foliei poate folosi un vas termorezistent cu capac) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de o ora si jumatate. Ultimele 20 de minute lasam tava descoperita.


Cam de doua ori deschidem cuptorul si ungem rulada cu sosul lasat in tavita.


Scoatem rulada din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a felia.


Servim rulada alaturi de alte aperitive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de vitel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

gaby_gabytza 1

09.12.2018, 11:10

o idee minunata de sarbatori

Geanina87 1

23.12.2019, 11:10

-Licurici- 1

23.12.2019, 13:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert vafe Tiramisu
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu brânzeturi, ciuperci și mușchi file

de Ancutsa 6

ieri la 23:13

Coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700

de RODIMUR 7

ieri la 21:53

 Ciorba cu perisoare de vitel

ieri la 20:41

Frigărui cu porc și legume

de Ancutsa 6

ieri la 19:51

RETETA RECOMANDATA
Briose cu cascaval