Rulada de vitel cu nuci

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 2654 vizualizari

 

Pentru Sarbatorile de iarna mi-am dorit pe masa un mezel de casa din carne de vitel. Si pentru ca imi placea mie tare mult un salam uscat cu nuci ce il tot cumparam de la Lidl, m-am gandit sa incerc si eu aceasta combinatie. Rezultatul a fost minunat mai ales ca si nucsoara i-a dat un gust deosebit. 


Va provoc sa incercati si voi aceasta rulada si sa reveniti cu impresii.

 

INGREDIENTE

  • aprox 700 gr pulpa de vitel
  • Pentru umplutura:
  • o mana de nuci tocate si prajite
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura ulei de masline pt calit ceapa si ardeiul
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare (sare roz de Himalaya am folosit eu)
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • oregano si patrunjel uscat
  • Pentru uns rulada:
  • 2 linguri ulei de masline
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de vitel cu nuci:

Nucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata.

Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline.

Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugam oul, pesmetul si condimentele si amestecam.

Carnea o batem cu ciocanul de batut carne si o ungem cu umplutura de mai sus.

Legam rulada cu ata de bucatarie.

Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu sarea, piperul, nucsoara si boiaua de ardei si ungem cu acest amestec rulada.

Asezam rulada intr-un vas de ceramica in care am picurat un pic de ulei de masline, acoperim vasul cu folie de Al. (pentru cine e impotriva foliei poate folosi un vas termorezistent cu capac) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de o ora si jumatate. Ultimele 20 de minute lasam tava descoperita.

Cam de doua ori deschidem cuptorul si ungem rulada cu sosul lasat in tavita.

Scoatem rulada din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a felia.

Servim rulada alaturi de alte aperitive.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de vitel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

T I M E A 1

26.01.2016, 20:29

Multumesc Dantes

aia 1

07.03.2016, 18:09

din acest comitet de sustinere, chiar a incercat cineva reteta?

noiinbucatarie 1

26.12.2016, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!