zmeura imi place si pentru gust si pentru culoare si pentru miros dar si fiindca e foarte de treaba si se coace in fiecare zi pe rug asteptand sa fie culeasa ca daca nu ... cade pe jos si e pacat! deci am luat-o si am facut o rulada
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana se fac spuma tare ca de bezea. Acum incepem sa adaugam faina amestecand cu un tel de plastic sau lingura usor pana la incorporare, adaugam si praful de copt stins cu otetul si esenta de fistic. Cuptorul se incinge din timp la 180 g C.
Se toarna aluatul in tava cu hartie de copt si se coace pana se rumeneste dupa care se desprinde hartia de copt usor si se ruleaza blatul pe un prosop umed stors bine.
Cat s-a copt blatul am pregatit crema la Bain Marie din galbenusurile frecate cu zaharul, lingura de faina, lingura de unt si nuca de cocos. Am adaugat cate putin lapte pana s-a incorporat si s-a ingrosat crema. Crema se intinde cu o spatula pe blat si apoi presaram zmeura. Rulam si ungem deasupra cu putina dulceata sau miere ca sa fie lipicios dupa care presaram nuca de cocos pentru decor.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro