Rulada de zmeura cu nuca de cocos

de epurasha2bb in Prajituri, 27 Iun 2013 | 2844 vizualizari

 

zmeura imi place si pentru gust si pentru culoare si pentru miros dar si fiindca e foarte de treaba si se coace in fiecare zi pe rug asteptand sa fie culeasa ca daca nu ... cade pe jos si e pacat! deci am luat-o si am facut o rulada

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie de zmeura
  • 6 albusuri pt.blat
  • 6 galbenusuri pt.crema
  • 6 linguri de faina pt.blat
  • 1 lingura faina pt crema
  • 6 linguri de zahar pentru blat
  • 4 linguri de zahar pt crema
  • 2 linguri de nuca de cocos razuita pt.blat
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt crema
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt.decor
  • 1 lingura de miere/dulceata pt uns rulada la final inainte de a presara nuca de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de esenta de fistic
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de lapte pt.crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de zmeura cu nuca de cocos:

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana se fac spuma tare ca de bezea. Acum incepem sa adaugam faina amestecand cu un tel de plastic sau lingura usor pana la incorporare, adaugam si praful de copt stins cu otetul si esenta de fistic. Cuptorul se incinge din timp la 180 g C.

Se toarna aluatul in tava cu hartie de copt si se coace pana se rumeneste dupa care se desprinde hartia de copt usor si se ruleaza blatul pe un prosop umed stors bine.

Cat s-a copt blatul am pregatit crema la Bain Marie din galbenusurile frecate cu zaharul, lingura de faina, lingura de unt si nuca de cocos. Am adaugat cate putin lapte pana s-a incorporat si s-a ingrosat crema. Crema se intinde cu o spatula pe blat si apoi presaram zmeura. Rulam si ungem deasupra cu putina dulceata sau miere ca sa fie lipicios dupa care presaram nuca de cocos pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de zmeura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si zmeura