Rulada din carne de strut cu legume

de oanapl in Mancaruri cu carne, 14 Feb 2017 | 338 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma, mi s-a oferit sansa de a testa carnea de strut. Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut. Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. Noua ne-a placut foarte mult aceasta rulada. Daca aveti ocazia sa o achizionati, v-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne de strut
  • 8-10 felii bacon
  • 80g cascaval
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 5 buchetele broccoli
  • sare
  • piper
  • -pentru garnitura:
  • 7-10 rosii cherry
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 15 buchetele broccoli
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne de strut cu legume:

Cureti morcovul si il tai betisoare pe care le pui la fiert pentru 5-7 minute. (Jumatate de morcov l-am folosit la rulada si jumatate l-am folosit la garnitura). Speli broccoli si desfaci buchetele mici, iar ardeiul il speli si il tai betisoare. Dai cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.

Tai carnea la 0,5 cm, de-a lungul ei, parca desfacand o rulada. (eu am impartit carnea in doua). O acoperi cu o folie de plastic si o bati cu ciocanul de snitele.


Pui sare si piper pe carne, apoi presari cascavalul ras. Aranjezi broccoli si betisoarele de ardei si morcov, apoi infasori strans carnea, o invelesti in feliile de bacon si legi strans cu ata alimentara. Invelesti rulada in hartie de copt.


La fel procedezi si cu a doua rulada.


Ungi tava cu ulei si asezi ruladele, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C. Dupa 30 de minute, indepartezi hartia de copt si introduci tava in cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos.


Intre timp, tai dovlecelul cubulete, iar ardeiul si morcovul fasii. Desfaci buchetelele de broccoli si le fierbi 3-4 minute in apa cu sare.


Incingi 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi rosiile, ardeiul, morcovul si dovlecelul si le calesti 10-15 minute. Spre final, adaugi broccoli si sare si piper dupa gust.


Scoti rulada din cuptor, o lasi sa se racoreasca putin si apoi o feliezi si o servesti alaturi de garnitura de legume.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de strut cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

kytz 1

15.02.2017, 19:03

Foarte reusita!

noiinbucatarie 1

15.02.2017, 21:12

oanapl 1

17.02.2017, 23:07

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tradicijonalna Srpska pljescavica (Plescavita Sarbeasca)