Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2015 | 5477 vizualizari

 

Nemaipomenită! Când am vizualizat-o la ValCaludia, am zis daaaa, e pe gustul Zmeilor, mai ales ptr pachetul de la școală sau servici :D Tot s-a lansat concursul ”Pachetelul vesel ", zis și făcut. Zmeii au savurat-o cu plăcere.M-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-carne-tocata-cu-porumb-si-cascaval-65061.html

 

INGREDIENTE

  • Carne tocată amestec vită + porc cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mică,
  • Usturoi 2 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ou 1 bucată,
  • Pâine veche de o zi 4 felii,
  • Boabe de porumb din conservă,
  • Cașcaval Delaco 100 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia dulce de ardei ½ linguriță,
  • Pentru topping:
  • Pesmet alb 3-4 linguri,
  • Semințe de susan 2-3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval:

Feliile de pâine se pun la înmuiat într-un bol încăpător în apă rece, cca. 4-5 minute. Ceapa, usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu oul, pâinea stoarsă bine de apă, ceapa, usturoiul, amestecându-se energic ce se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de sare, piper și boia de ardei dulce. Pe o foaie de pergament, se presară pesmetul amestecat cu semințele de susan, peste care se întinde amestecul de carne, ușor cu palmele, până ce se obțineo ”foiae” de cca. 1 deget grosime. Se așează boabele de porumb, și ardeii tăiați fâșii pe toată suprafața, apoi se presară cașcavalul ras. Se rulează strâns rulada de carne, apoi se așează într-o formă de chec/ cozonac, unsă cu ulei, apoi se dă la în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 180 grade, până ce se rumenește rulada. Se lasă la răcit și se servește rece, ca atare între două felii de pâine sub formă de sandwich, asezonat cu frunze de salată, sau ca fel principal lângă o garnitură pe măsură. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne tocata umpluta cu porumb, ardei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu morcov si cascaval