Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon

de Rocsi in Porc, 10 Dec 2019 | 4844 vizualizari

 

Ruladele din carne sunt minunate pentru mese festive, sarbatori sau chiar si pentru cei dragi din familie, intr-o zi oarecare. Inlocuiesc cu brio fripturile, sunt delicioase cu diferite piureuri, sosuri, muraturi sau dulceata de ardei iuti, pot fi luate la pachet, servite calde, dar si reci. Ne plac mult aceste rulade si le pregatim ori de cate ori avem ocazia.

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet de circa 1.5 kg
  • 200 gr ciuperci din conserva
  • 100 gr bacon cubulete
  • 150 gr mozzarella
  • 1 gogosar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 1 lingura plina mustar dijon
  • 3 linguri ketchup dulce de casa
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri pasta de tomate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon:

Spalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le spalati, le puneti la scurs intr-o sita. Mozzarella o taiati de grosimea unui deget, gogosarul il taiati fasii. Presarati sare, piper, boia si oregano pe cotlet. Asezati ciupercile, gogosarii, baconul si mozzarella. Rulati cat mai strans, legati rulada fie cu snur din silicon, fie cu ata speciala pentru bucatarie.  La capete puneti scobitori daca este nevoie. Intr-un vas puneti usturoiul tocat marunt. Adaugati mustarul, ketchup-ul, crema de otet balsamic, sosul de soia, sare, piper, oregano, uleiul de masline, iar cu acest amestec masati rulada usor, pe toate partile. O asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pasta de tomate o amestecati cu 3/4 de cana cu apa, o turnati in tava. Acoperiti cu staniol, introduceti rulada in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru o ora si 30 de minute. Dupa acest timp, scoateti staniolul si mai lasati cam 30 de minute rulada descoperita. O mai stropiti din cand in cand cu sosul din tava. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o asezati pe un platou. Sosul din tava, il strecurati si il serviti cu rulada feliata. Daca doriti sa fie mai gros sosul, il puteti pune pe foc si adaugati putin amidon, dar este alegerea voastra. Incercati reteta si o sa vedeti cat este de apetisanta! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din cotlet cu ciuperci si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

Rocsi 1

11.12.2019, 21:43

Va multumesc tare mult pentru aprecieri!

dantes 1

19.12.2019, 12:59

Super!

Rocsi 1

19.12.2019, 21:40

Multumesc, Dantes!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in sos mediteranean