Rulada din foietaj cu omleta si carnati

de merisor in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2014 | 3922 vizualizari

 

Omleta este pentru baietii mei, mic dejunul favorit.
Aproape in fiecare dimineata isi prepara fie omleta simpla fie in diverse combinatii cu ciuperci, legume sau carne.
De data aceasta am vrut sa-i surprind si le-am preparat eu omleta, altfel.
Nu stiu daca ati folosit aluat de foietaj Morarita, de cand l-am descoperit il prefer celorlalte, pentru ca este mai usor, mai putin gras.
Vi-l recomand cu placere, il gasiti la Kaufland.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj Morarita
  • 3 oua
  • 5-6 felii de cascaval afumat
  • 3 carnati
  • ulei pentru preparat carnatii.
  • putina sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din foietaj cu omleta si carnati:

Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.


Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.


Nu ii prajim mult sa se usuce, doar cat se se topesca putin grasimea din ei, apoi ii scoatem pe prosoape absorbante sa se scurga.


Indepartam toata grasimea de pe ei cu ajutorul prosoapelor de hartie absornbanta si ii lasam sa se raceasca.


Amestecam cele trei oua cu putina sare.


Incingem pe foc o tigaie antiaderenta cu diametrul mai mare, astfel incat omleta sa fie aproape cat foaietajul si prajim omleta in ea, rumenind-o frumos pe ambele parti.


Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 24 cm.


Rasturnam omleta pe un platou si o lasam la racit.


Desfacem aluatul, dar fara a-l intinde mai mult decat este el inpachetat si asezam peste el felii subtiri de cascaval afumat.


Intindem omleta peste feliile de cascaval, iar deasupra asezam carnatii si rulam intai omleta peste carnati, apoi aluatul peste omleta, astfel incat tot aluatul sa fie la exterior.


Marginile laterale ale aluatului le introducem in interiorul ruloului.


Asezam ruloul astfel format intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.


Este foarte buna, servita cu rosii, ketchup sau muraturi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din foietaj cu omleta si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

merisor 1

31.10.2014, 07:28

Multumesc frumos, dragilor!

Xandrinne 1

03.11.2014, 08:28

ilinca_rox 1

20.12.2014, 20:36

foarte buna si draguta idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Hachis Parmentier