Rulada din piscoturi

de Zamfira in Dulciuri, 12 Feb 2017 | 11043 vizualizari

 

O ruladă rapidă, modernă :)) fără coacere. Puteți folosi și altă cremă pentru umplutură.

 

INGREDIENTE

  • 24 pișcoturi (2 pachete)
  • 250 ml lapte
  • 1 zahăr vanilinat
  • Cremă de ciocolată:
  • 250 ml mascarpone
  • 2 linguri zahăr brun
  • 100 g ciocolată 85% cacao
  • 2 banane
  • Glazura decor
  • 80 g ciocolată cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piscoturi:

Topim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit.


Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe o tavă sau un fund de lemn pe care punem o folie alimentară transparentă.


Punem două rânduri, fiecare rând cu 12 pișcoturi.


Deasupra așezăm o altă folie alimentară.


Tasăm ușor pișcoturile, le apropiem strâns și le lăsăm să absoarbe laptele.


Pregătim crema.


Omogenizăm cu mixerul mascarpone și zahărul, adăugăm treptat ciocolata topită și răcită.


Punem o tavă sau un fund de lemn peste pișcoturi și întoarcem totul invers. Îndepărtăm folia.


Ungem suprafața pișcoturilor cu cremă și așezăm două banane întregi (decojite) la marginea pișcoturilor.


Începem să rulăm pișcoturile cu mișcări lente dar strânse cu ajutorul foliei alimentare.


Strângem folia alimentară la cele două capete ale ruladei.


Punem rulada la rece pentru câteva ore.


Topim ciocolata cu lapte sau altă glazură pentru prăjituri. Turnăm ciocolata peste ruladă.


Lăsăm rulada la rece, pentru a se topi ciocolata sau glazura.


Servim rulada alături de o cafea bună, eventual cu puțină frișcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

17.02.2017, 00:46

Ce faina reteta

VanessaAli 1

18.02.2017, 15:07

Superba si inovativa!

Xandrinne 1

12.03.2017, 07:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)