Rulada din piscoturi

de Zamfira in Dulciuri, 12 Feb 2017 | 6223 vizualizari

 

O ruladă rapidă, modernă :)) fără coacere. Puteți folosi și altă cremă pentru umplutură.

 

INGREDIENTE

  • 24 pișcoturi (2 pachete)
  • 250 ml lapte
  • 1 zahăr vanilinat
  • Cremă de ciocolată:
  • 250 ml mascarpone
  • 2 linguri zahăr brun
  • 100 g ciocolată 85% cacao
  • 2 banane
  • Glazura decor
  • 80 g ciocolată cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piscoturi:

Topim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit.


Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe o tavă sau un fund de lemn pe care punem o folie alimentară transparentă.


Punem două rânduri, fiecare rând cu 12 pișcoturi.


Deasupra așezăm o altă folie alimentară.


Tasăm ușor pișcoturile, le apropiem strâns și le lăsăm să absoarbe laptele.


Pregătim crema.


Omogenizăm cu mixerul mascarpone și zahărul, adăugăm treptat ciocolata topită și răcită.


Punem o tavă sau un fund de lemn peste pișcoturi și întoarcem totul invers. Îndepărtăm folia.


Ungem suprafața pișcoturilor cu cremă și așezăm două banane întregi (decojite) la marginea pișcoturilor.


Începem să rulăm pișcoturile cu mișcări lente dar strânse cu ajutorul foliei alimentare.


Strângem folia alimentară la cele două capete ale ruladei.


Punem rulada la rece pentru câteva ore.


Topim ciocolata cu lapte sau altă glazură pentru prăjituri. Turnăm ciocolata peste ruladă.


Lăsăm rulada la rece, pentru a se topi ciocolata sau glazura.


Servim rulada alături de o cafea bună, eventual cu puțină frișcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

17.02.2017, 00:46

Ce faina reteta

VanessaAli 1

18.02.2017, 15:07

Superba si inovativa!

Xandrinne 1

12.03.2017, 07:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune