Rulada Diplomat

de mimmi in Prajituri, 5 Iun 2012 | 13442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de portocala,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita bicarbinat de sodiu stins cu zeama de lamaie,
  • Pentru crema:
  • 1 conserva fructe tropicale,
  • melci din portocale confiate,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 3 linguri amidon alimentar, + frisca lichida pentru decorat, + coji de portocale confiate,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Diplomat:

Pentru blat am folosit tava de la aragaz. Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul. Adaugam esenta de vanilie dupa gust, un praf de sare, coaja de portocala si bicarbonatul stins si le amestecam. Acum adaugam albusurile batute spuma si faina cernuta si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pentru a nu se lasa. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos. Cand s-a copt blatul,il punem pe un prosop curat si umed bine si il rulam,dupa care il lasam asa cca 10 minute,sau pana este gata crema.


100 ml de sirop (din 150,atata a ramas dupa ce am strecurat fructele) se pun pe foc, cand da in clocot se adauga un amestec format din 50 ml sirop si 3 linguri amidon. Amestecam incontinuu pana se ingroasa dupa care lasam la racit. Intre timp, taiem fructele tropicale bucati mici, la fel putem proceda si cu melcii confiati daca sunt prea mari. Mixam frisca bine bine, adaugam crema de mai sus si mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam fructele si melcii din portocale si amestecam usor cu o spatula.


Punem crema pe blat, pe lungime si strangem blatul bine(precum in imaginea de mai jos). Punem rulada pe un platou,cu partea "deschisa" a blatului pentru a nu se dasface :) si dam la rece pentru 1-2 ore. Dupa 1-2 ore se decoreaza rulada cu frisca si fructe, melci din portocale etc.


Se tine la frigider pana se serveste! Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

05.06.2012, 19:56

hmmm ce-mi place

mamaieelena 1

05.06.2012, 20:01

buna

iri_iri 1

05.06.2012, 22:04

like

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada diplomat