Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Apr 2016 | 1424 vizualizari

 

Pentru voi bucatarasi dragalasi, pentru bucataras.ro...cu multumiri pentru premiul minunat!  Va astept la o cafea cu prajituri si povesti de suflet pe indelete!
 Swissroll si cafea! :x :x :x  o prajiiii cu un blat minunat de bun, o crema incredibil de delicioasa...si-o glazura ciocolatoasa peste poate....un desert deosebit ce merita probat ! :x

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 gr. zahar brun
  • vanilie
  • 80 gr. faina patiserie
  • 40 gr. cacao
  • 2 linguri pline de lapte fierbinte

Crema de lamaie( pentru aceasta prajitura aveti nevoie doar de jumatate din cantitati, eu am facut mai multa pentru a umple si niste biscuiti):

  • 4 oua
  • 550 ml lapte dulce
  • 150 gr. zahar
  • vanilie
  • 50 gr. faina
  • 30 gr. amidon
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 125 gr. unt

Glazura:

  • 70 gr. unt
  • 80 gr. ciocolata neagra( 75%)
  • 80 gr. ciocolata cu lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos:


Crema: Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta, avem grija sa fiarba usor la foc mic, doua trei minute, amestecand continuu, apoi se trage vasul de pe foc , se pune untul si apoi zeama si coaja de lamaie. Se mixeaza, se acopera cu o folie si se da la rece.


Prepararea blatului: Am mixat ouale 1 minut cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si vanilia si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa (in jur de 3 minute), am adaugat pe rand cacaoa, faina si la final laptele fierbinte.


Am uns o foaie de copt cu unt si am turnat compozitia, am nivelat-o cu o spatula, am copt blatul timp de 12 minute la 180 de grade.


Cand am scos blatul, l-am asezat cu tot cu pergament pe un servet curat de bucatarie udat cu apa rece si bine stors.


Am rulat usor, ajutandu-ma de pergament dar si de servetul ud. Am desfacut usor blatul la forma initiala si am pus crema, am rulat la loc rulada.


Glazura: Se pune pe foc untul, intr-un ibricel, se tine pana se topeste usor, apoi in el se topeste ciocolata, se toarna peste rulada, se tine putin la rece, se scoate apoi si se presara fulgii de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc mult Moni!

RuxyRux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc Andra

RuxyRux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc Liliana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Cozonacel la masina de paine