Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale

de diaconta in Dulciuri, 22 Ian 2012 | 6324 vizualizari

 

După cum am spus,am avut o perioadă foarte aglomerată şi pentru că simţeam la un moment dat ca mi se pulverizează creierul, a fost musai sa mă relaxez făcând un desert.Aşa mi-a ieşit o ruladă frumoasă (până acum nu prea îmi reuşeau).Am prins curaj după ce am văzut ce bine arăta la Miha şi Madi.

 

INGREDIENTE

  Blat ruladă:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic Crema Olé cu gust de ciocolata Dr.Oetker
  • O lingurita esenta rom
  • Un plic zahar vanilat
  • sare

  Cremă de portocale:

  • 450 ml suc proaspat de portocale ( din 5 portocale l-am obtinut eu)
  • 3 linguri zahar
  • Un plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop concentrat de lamâie
  • Un plic zahar vanilat
  • 50 gr ciocolata alba
  • O lingura sirop de lamaie

  Decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • Felii portocala
  • Fulgi de migdale
  • Ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale:

Blatul este cel de la prajitura krem á la krem.M-am bucurat cand am vazut la Miha si Madi ca se poate face si rulada,avand in vedere ca mie nu prea-mi reusesc ruladele.



Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu cele doua linguri de ulei.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,iar cand s-a intarit suficient,se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,esenta de rom si zaharul vanilat .Se adauga galbenusurile in fir subtire,mixand la viteza cea mai mica.Eu prefer sa folosesc telul spirala pentru spuma de albusuri.

Se pune si cacaua si crema Olé,se amesteca foarte bine.

Eu am pus compozitia in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt.Se pune in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.Verificam cu scobitoarea cand este copt,adica scobitoarea trebuie sa iasa curata cand acesta este copt.

Presaram cu zahar pudra,rasturnam pe o alta hartie de copt si rulam pe un sucitor.

In mod normal,acest tip de blat nu trebuie neaparat rulat,se va rula foarte bine si rece.



Preparam crema.



Preparam budinca cu 420 ml suc de portocale.Hidratam praful de budinca cu putin suc de portocale,iar restul sucului il amestecam cu 3 linguri de zahar si il punem la fiert.Cand a inceput sa fiarba,adaugam budinca.Amestecam cu telul pana cand se ingroasa.

Ciocolata alba o taiem bucati ,o amestecam cu o lingura sirop de lamaie si 30 ml suc de portocale.Punem pe foc vasul si o topim.Apoi o incorporam in budinca.Lasam budinca sa se raceasca.

Frisca se mixeaza si se lasa la frigider.Cand s-a racit budinca,incorporam in ea frisca batuta.

Desfacem blatul de rulada si intindem crema,apoi rulam din nou.Am pastrat putina crema si pentru ornat.


Ornam cu frisca,ciocolata,fulgi de migdale si felii de portocala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (148)

Aurelia 07_07 1

17.02.2012, 20:10

bun de tot

diaconta 1

17.02.2012, 21:06

Ica_mama,chiar buna

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:31

ce-mi vad ochii...o rulada delicioasa,superb ornata si colorata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!