Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură

de diaconta in Dulciuri, 27 Iul 2015 | 584 vizualizari

 

Cred că în ultimul timp îmi este mai uşor să prepar o ruladă pentru desert.
Si cum pe căldurile astea încercăm să folosim cât mai puţin cuptorul,aceasta este tocmai potrivită pentru că se coace foarte repede.
Pentru minitarte am apelat la cojile(forme) din comerţ,pe care le-am umplut cu crema,mi-a plăcut foarte mult forma lor mică şi delicată (eu nu am forme pentru asta),dar dacă vreţi să le preparaţi în casă găsiţi reţeta aici:http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2014/05/tarte-cu-visinezmeura-si-ciocolata.html
Si pentru că nu am vrut un desert cu foarte multe calorii,am folosit Green Sugar şi cremă de zmeură.
O nemulţumire am avut,mi s-a părut că ouale nu s-au mixat la fel de bine cu Green Sugar ca şi cu zahăr tos,de aceea foaia de ruladă nu este prea pufoasă

 

INGREDIENTE

Ingrediente rulada:

  • 3 oua
  • 100 g Green Sugar (sau 90 g zahar tos)
  • 120 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 5 g praf de copt
  • Sare
  • 24 coji minitarte

Ingrediente crema de zmeura:

  • 400 g zmeura+ 2 linguri Green Sugar
  • 250 g mascarpone+ 1 lingura Green Sugar
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 ml smântâna pentru frisca
  • 3 foi gelatina = 5 g
  • Zeama de lamâie

Am mai folosit pentru decor 100 ml smântâna pentru frisca,zmeura si coacaze roşii

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură:

Pentru început am pregatit rulada.


Am mixat ouale cu zaharul pâna s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul.


Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si sarea.


Am încorporat-o usor cu un tel.


La final am adaugat uleiul.


Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm,tapetata cu hârtie de copt.


Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.


Am scos tava si am rasturnat foaia pe alta hârtie de copt,am îndepartat hârtia pe care s-a copt,apoi am rulat-o împreuna cu hârtia.


Am lasat-o pâna s-a racit.


Am pregatit crema.


Zmeura am amesteca-o cu zaharul,am pus pe foc sa dea un clocot,apoi am trecut-o prin sita sa-i îndepartez semintele.


Am pus-o iarasi pe fos si am mai lasat sa fiarba pâna a prins consistenta.


Am lasat-o sa se raceasca.


Când a fost usor calduta,am încalzit gelatina la microunde si am pus-o peste ea.


Se poate pune gelatina(scursa de apa) direct în zmeura sa se dizolve.


Frisca am mixat-o (eu nu am adaugat zahar) si am lasat-o deoparte.


Foile de gelatina le-am pus la hidratat în apa rece.


Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi.


Am mixat mascarponele cu zaharul(Green Sugar) si am adaugat cate-o lingura de ciocolata.Am pus apoi jeleul de zmeura si la final frisca.


Am pus crema la frigider jumatate de ora.


Am desfacut foaia de rulada,am pus crema si am rulat la loc.


Am decorat cu frisca,crema ,zmeura si coacaze roşii.


Am umplut cu crema si minitartele.


Le-am pus iarasi la frigider pâna ce s-a întarit crema si s-a putut taia.


Minitartele mi-au placut în mod deosebit,alaturi de un ceai de… zmeura bineînţeles : )))))


Poftă bună !!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

27.07.2015, 22:00

Vreau si eu din aceste deserturi delicioase!

Andreea Caroline 1

28.07.2015, 11:55

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:41

Vai cum arata minitartele acelea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert mini tarte cu fructe de padure