Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati

de Patricia Iordache in Dulciuri, 8 Apr 2013 | 4598 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamanche. Sunt usor de facut, gustosi si aspectuosi.

 

INGREDIENTE

  • - 225 gr. ciocolata amaruie
  • - 60 gr. unt;
  • - 100 gr, zahar;
  • - 2 oua mari;
  • - 225 gr. faina;
  • - 1 esenta vanilie;
  • - 1 lingurita praf de copt;
  • - putina sare;
  • - zahar pudra (pentru exterior)
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati:

Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.


Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul.


Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praf de copt. Punem sarea si esenta de vanilie.


Obtinem o crema pe care o tinem la frigider minim 3 ore sau peste noapte.


Formam din aluat o bila cat o nuca pe care o dam prin zahar pudra si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa cu toata compozitia.


Coacem biscuitii la 170 grade, maxim 10 minute. Interiorul trebuie sa ramana umed ca la negresa, asa ca nu depsiti timpul de coacere.


Dupa ce s-au copt, ii lasam putin sa se raceasca in tava si ii scoatem usor din tava pentru ca sunt fragili si moi pana se racesc.


Din cantitatile mentionate am obtinut 46 biscuiti.


 

TIPS-URI

1

Reteta prevede sa dam bilutele de coca si prin zahar tos insa eu am incercat si nu mi-a placut, asa ca i-am dat doar prin zahar pudra.

2

Dupa coacere au aspect crapat, foarte frumos.

3

Manevrati cu grija cat sunt calzi, pentru ca sunt fragili.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Crinkles/Biscuiti crapati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

09.04.2013, 10:20

Multumesc Gaby! Poate o fi norocul incepatorului, ca este prima data cand ii fac

LadyCrs 1

12.04.2013, 23:59

Si eu de cand tot zic ca fac ...sunt asa de efect!

Patricia Iordache 1

13.04.2013, 08:24

Da

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34